Mourinho: Ezért kezdett Martial

José Mourinho felfedte, hogy Anthony Martial rendkívül keményen edzett az elmúlt két hétben, ezt jutalmazta a kezdõpozícióval.


A francia válogatott csatár elõször Juan Matának adott gólpasszt az elsõ félidõben, a másodikban pedig már õ maga vitte be a kegyelemdöfést a Lódarazsaknak.


A meccs során sebességével és váratlan megoldásaival kemény erõpróba elé állította a korábbi manchesteri játékost, Craig Cathcartot. Kezdõ tizenegybeli helye és teljesítménye pedig csattanós választ jelent azokra a médiában megjelent híresztelésekre, hogy a támadó kiesett volna Mourinho kegyeibõl.


“Nagyon elégedett vagyok Anthony elmúlt két hétben mutatott edzésmunkájával” - kezdte a fõnök az MUTV-nek. “Remek a hozzáállása, keményen dolgozik, eltökélt és sokkal jobban összpontosít.”


“Ezért adtam neki ezt az ajándékot, ezért kezdhetett. Alapesetben a Leicester elleni bajnoki után ugyanazokat a játékosokat kezdetném, Rashforddal a bal szélen. De úgy éreztem, hogy Marcusnak nincs szüksége önbizalomnövelésre, mert rendszeresen játszik. Anthony talán egy kicsit lehangolt volt és kellett neki egy ilyen jutalom. A lehetõ legjobban reagált rá” - folytatta a menedzser.

 


Martial teljesítményét a szurkolók a Meccs Embere díjjal jutalmazták, a Twitteres szavazáson a szavazatok 72%-át gyûjtötte be, Juan Mata és Henrikh Mkhitaryan elõtt.


A mérkõzés utáni sajtótájékoztatón Mourinho bõvebben is beszélt a népszerû francia helyzetérõl. “Azt az Anthony Martialt akarom, akit az elmúlt két héten láttam edzésen. Ha úgy küzd, ahogy most tette, könnyedén fog olyan remekül teljesíteni, mint ma – vagy még jobban is” - fejtette ki a menedzser.


“Azt hiszem, még mindig nem elég magabiztos. Végig kiabáltam neki, hogy támadásban bátran vállalja fel az egy-az-egy elleni párharcokat, mert szüksége van az önbizalomra. Jól dolgozik. Éreznie kell, hogy rajta tartom a szememet, és hogy tudom, rendkívül keményen edz és nagy erõfeszítéseket tesz. Úgyhogy megadtam neki ezt az esélyt, és élt vele. Jó meccse volt.”

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!