Blackburn Rovers 1-2 Manchester United

A Manchester United hátrányból felállva tudott gyõzni az Ewood Parkban, amivel bejutott az FA-kupa legjobb nyolc csapata közé.


Mint az várható volt, Jose Mourinho számos helyen változtatott az elõzõ mérkõzéshez képest, mely következtében újra a kezdõcsapatba került többek között Darmian, Young és Rojo is.

 

Talán a sok változtatás is közrejátszott abban, hogy nem kezdett igazán jól a manchesteri alakulat. Bár a labdatartási fölény ezúttal is náluk volt, semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. Eközben a Rovers okosan megszervezte védelmét, amibõl gyors ellentámadásokkal próbáltak gondot okozni Smallingéknak.

 

Ez nem egyszer sikerült is, a vendégek belsõ védelme többször is bizonytalannak tûnt. Így volt ez a találkozó 15. percében, amikor Emnes kavargatott a tizenhatos elõterében, majd kegyetlen erõs lövést küldött kapura, Romero csak kiütni tudta a labdát.

 

Két perccel késõbb már a kapus sem tudott segíteni a csapaton. Megint Emnes volt akcióban, nagyszerûen rázta le magáról Rojót, majd kiváló passzal ugratta ki Grahamat, aki tökéletes ütemben vált le védõjérõl, majd lõtt a hosszúba. 1-0 a Blackburnnek!

 

Kellett pár perc, mire összeszedték magukat a United játékosai a bekapott gólt követõen. Egészen a 24. percig várhattunk, mire végre egy szép támadást jegyezhettünk fel a Vörös Ördögöktõl. Herrera indult meg, majd hozta játékba Lingardot, kinek beadását egy védõ mentette a kapu elõl, a röviden kivágott labdára lecsapott Herrera, lövését azonban kipaskolta Steele.

 

Három perc múlva egyenlíteni tudott Jose Mourinho csapata. Romero gyors kidobását követõen Mkhitaryan iramodott meg, majd zseniális átadással szöktette Rashfordot, aki egy csellel elment a kapus mellett, majd az üres kapuba gurított. A fiatal csatár 50. manchesteri meccsén is eredményes volt ezzel.

 

 

Az egyenlítés után még nagyobb mezõnyfölénybe kerültek a vendégek, de túl komoly gólhelyzetek nem alakultak ki. Sõt, a félidõ utolsó perceire felbátorodtak a hazaiak, amit Conway lövése is mutatott. Pillanatokkal késõbb egy jobboldali beadást Conway fejelt vissza, majd Mulgrew lõtt, de Herrera remekül blokkolta a próbálkozást. A szöglet után Romero kaparintotta meg a játékszert, amit ismét nagyon gyorsan kidobott. Martial iramodott meg, 3 védõ között sikerült tovább játszania a labdát Mkhitaryannak, aki lövés helyett inkább cselekbe kezdett, ám ez hiba volt, mert két csel után pocsék passzal el is adta a labdát. Ebben pedig sokkal több lehetett volna.

 

A szünet elõtt még Carrick mutatta meg, hogy képes közel olyan keresztlabdákra, mint anno Scholes, egy csodás átadással találta meg Youngot, az angol beadását Lingard csúsztatta meg a rövidnél, de a labda ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput.

 

A szünet elõtt már nem változott az eredmény, így a második félidõt jobban meg kellett hajtania a manchesterieknek, ha nem akartak újrajátszást.

 

Mégsem kezdett túl jól Mourinho gárdája, ellenben a Coyle-csapattal, mely szervezetten, biztosan passzolgatva játszott az elsõ percekben. Nem is kellett sokat várni egy hazai helyzetre, Graham labdáját Conway lõtte kapura, Romero azonban magabiztosan szedte fel a játékszert. 

 

A portugál menedzser is látta, hogy változtatnia kell, pályára is küldte két nagyágyúját, Pogbát és Zlatant. A svéd csatár szinte azonnal gólt szerezhetett volna, de centikkel lemaradt Herrera átadásáról.

 

A 64. percben Rashford futott el bal szélen, majd megindult befelé, lövésre szánta el magát, de blokkolták. A másik kapu elõtt Feeney beadásáról maradt le milliméterekkel Emnes, így maradt a döntetlen. 

 

De csak a 76. percig, amikor a két manchesteri csere összehozta a csapat számára a vezetést. A francia középpályás kiváló felívelése találta meg a zseniálisan kiugró Ibrát, aki megvárta, hogy a labda lepattanjon, majd a hosszú alsóba lõtt, fordított a United.

 

Az elõny megszerzése után Carrickék próbálták azt megtartani, amire majdnem ráfáztak. Ugyanis a 86. percben a csereként beálló Mahoney becsapta a szélen Rashfordot és Darmiant is, lövése kijött Romeróról, Emnes próbálkozott azonnal, Romero hárított, de a lecsorgót Stokes a kapuba juttatta. Szerencsére a csatár lesen állt, így a gól érvénytelen lett.

 

Az utolsó perceket szerencsére viszonylag nyugodtan lehozta  a csapat, jó labdajáratással. 

 

 

 

FA-kupa, 5.forduló
Blackburn Rovers 1-2 Manchester United
Ewood Park, 23130 nézõ

 

Vezette: Martin Atkinson

 

Rovers: Steele, Greer, Williams, Lowe, Feeney(Mahoney 73.), Graham(Stokes 77.), Mulgrew, Emnes, Guthrie(Tomlinson 81.), Lenihan, Conway
Nem használt cserék: Raya, Hendrie, Nyambe, Brown

 

United: Romero, Young, Smalling, Rojo, Darmian, Carrick, Herrera, Lingard(Pogba 62.), Mkhitaryan, Martial(Ibrahimovic 62.), Rashford(Mata 89.)
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Shaw, Schweinsteiger

 

Gólszerzõ: Graham 17' illetve Rashford 27', Ibrahimovic 76'

 

Sárga lap: Williams illetve Lingard, Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!