Sky: Rooney a kínai ajánlatok ellenére is marad

Kapott Kínából ajánlatokat Wayne Rooney, de valószínûtlen, hogy a kínai átigazolási idõszak keddi lezárulta elõtt elhagyná a Manchester Unitedet, értesültek a Sky hírforrásai.


Rooney képviselõit számos, a Kínai Szuperligában érdekelt klub részérõl keresték meg, hogy az angolt a világ legjobban fizetett játékosává tegyék.

 

Ezen klubok között többek között ott van a Luiz Felipe Scolari edzette, bajnoki címvédõ Guangzhou Evergrande, és a tavaly ötödik helyen végzett Beijing Guoan is.

 

Kedden, a Saint-Etienne elleni Európa-liga visszavágó elõtt tartott sajtótájékoztatóján José Mourinho nem tudott garanciát adni arra, hogy csapatkapitánya a szezon végéig a Manchester Unitedet erõsítené.

 

Rooney jelenlegi szerzõdésébõl még 18 hónap van hátra az Old Traffordon, bár a klub rendelkezik egy éves hosszabbítási opcióval is.

 

 

Mourinho irányítása alatt Rooney peremember lett a Vörös Ördögök keretében, február 1. óta pedig izomsérülése miatt nem léphetett pályára.

 

Mint ismeretes, a Kínai Szuperligában érintett klubok egy idén megváltoztatott szabályozás értelmében már csak három külföldi játékost szerepeltethetnek kezdõcsapatukban.

 

Három klub - Tianjin Quanjian, Jiangsu Suning és Beijing Guoan - keretében még van szabad hely külföldi játékosok számára, de a többi klub elõtt is nyitva áll az ajtó Rooney leigazolására, ha közben megválnak egy másik külföldi játékosuktól.

 

Rooney, mint a Manchester United játékosa, többször is járt már Kínában, legutóbb éppen az elõzõ felkészülési szezonban, amely azonban nem igazán volt mentes a problémáktól.

 

A United nem tudott megfelelõképpen edzeni az intenzív hõség és légszennyezettség miatt Sanghajban és Pekingben sem, a Manchester City elleni mérkõzésüket pedig le is kellett mondani a pekingi Madárfészek Stadion gyepének használhatatlansága miatt.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!