Romero: Magamnak akarok bizonyítani

A Manchester United kapusa, Sergio Romero bizonyítani akar a Vörös Ördögök színeiben, az elébe kerülõ lehetõségeket pedig két kézzel ragadja meg.


Elismerésre méltó módon teljesített az argentin portás, amikor ebben a szezonban bevetésre került, nyolc mérkõzésén ugyanis csak 2 gólt kapott, amellyel José Mourinho dicséretét is kivívta.

 

Az éppen a mai napon 30. születésnapját ünneplõ Romero a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjút a Saint-Etienne elleni Európa-liga párharc visszavágóját megelõzõen, ahol elárulta, szeretne sorozatban harmadik mérkõzésen is õ állni a Vörös Ördögök kapujában.

 

"Nagyszerûen érzem magam, boldog vagyok, hogy játszhatok" - kezdte.

 

"Szerintem nagyon fontos dolog, hogy lehetõséget kapjon az ember arra, hogy segítsen társainak a pályán. Játéklehetõségre van szükségem ahhoz, hogy megtarthassam helyemet a válogatottban, ezek a mérkõzések pedig mentális lökést is adnak nekem, mert megmutatják, hogy a megfelelõ szintet képviselem ahhoz, hogy ebben a bajnokságban, és ezzel együtt a válogatottban szerepelhessek."

 

 

"Fejben mindig pozitívan állok a dolgokhoz. Nagyon keményen dolgozok azért, hogy ha eljön az én idõm, akkor készen álljak. Amint megkapom, nem szeretném elvesztegetni a lehetõséget. Megakarom mutatni mindenkinek, hogy rám mindig lehet számítani, készen állok, játszani akarok és ehhez elég jó is vagyok."

 

"Emellett magamnak is bizonyítani akarok - talán ez a legfontosabb célom. Minden edzéshez úgy állok hozzá, hogy talán a hétvégén játszhatok. Ha végül a kispadra ülök le, akkor csalódott vagyok. De amikor lehetõséget kapok, akkor megpróbálok magamnak és a családomnak bizonyítani, hogy megfelelek a feladatra."

 

"A feleségem mindebben nagyszerû támogatást nyújt, a két lányom pedig mindig azt kérdezi, mikor fogok játszani, úgyhogy nekik is megakarom mutatni, hogy képes vagyok erre. Aztán az összes munka, amit a hét folyamán a kapusedzõkkel végzel, illetve a menedzser beléd vetett bizalma, amikor a csapatba jelöl, azt eredményezik, hogy csakis a jó teljesítmény reményében léphetsz pályára."

 

"Nagyszerû lenne szerdán is kezdeni. Én mindig játékra kész vagyok, úgyhogy ha szerdán a kezdõcsapatba jelölnek, akkor megpróbálok 100 százalékot nyújtani a mérkõzésen, ami pont a születésnapomra esik. Természetesen távol leszek a feleségemtõl és a lányaimtól, de boldog leszek, ha lehetõséget kapok."

 

Az említett, franciaországi mérkõzés kapcsán Romero hamar sietett leszögezni, hogy a párharc még messze nem dõlt el, és hiszi, hogy a United megnyerheti a sorozatot is.

 

 

"Egyértelmû, hogy még nem dõlt el semmi" - tette hozzá.

 

"Két évvel ezelõtt, amikor a Monaco játékosa voltam, játszottam a pályájukon, a csapatszellemük és a szurkolók szenvedélyessége pedig igazán erõteljes hangulatot eredményezett. Ez nagy nyomás alá helyezi az ellenfeleket, de nekünk tartanunk kell magunkat az eltervezett játékunkhoz; nem szabad kapkodnunk, amikor nálunk a labda, a megfelelõ pillanatban kell nyomás alá helyeznünk õket és nekünk kell diktálnunk a tempót. Biztosítanunk kell a továbbjutásunkat a következõ körbe."

 

"A saját játékunkat fogjuk játszani és megpróbáljuk végrehajtani a menedzserünk instrukcióit. Nagyszerû menedzserünk van, akinek minden egyes mérkõzésre külön terve van, külön készül mindegyikre, úgyhogy azt fogjuk tenni a pályán, amit kér tõlünk és remélhetõleg mosollyal az arcunkon térhetünk majd vissza Manchesterbe."

 

"Mindig is hittünk benne, hogy megnyerhetjük ezt a sorozatot. A Manchester United játékosaként az a küldetésünk, hogy a lehetõ legmesszebb jussunk minden egyes sorozatban, legyen az a Premier League, az FA-kupa vagy az Európa-liga. Még ha barátságos meccsrõl is van szó, akkor is biztosra kell mennünk, hogy hozzuk az elvárt szintet. Ahogy korábban is mondtam, a legfontosabb, hogy a saját feladatunkra koncentráljunk, ami jelen esetben az Európa-ligában való továbbjutás kivívása."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!