Gálamérkõzés Carrick tiszteletére

Michael Carrick 11 éve szerepel a Manchester United csapatában, ennek apropóján a klub gálamérkõzést rendez a játékos tiszteletére.


A United csapatkapitány-helyettesének kérése szerint a találkozó teljes bevétele a maga által alapított Michael Carrick Alapítványon keresztül a kiválasztott jótékonysági szervezetekhez kerül majd.

 

A mérkõzésre június 4-én, az Old Traffordon kerül sor, ahol a Manchester United 2008 játszik Carrick álomcsapata ellen. A Vörös Ördögöknél olyanok biztosan pályára lépnek, mint Edwin van der Sar, Gary Neville, Rio Ferdinand, Paul Scholes és Ryan Giggs, míg az álomcsapatban többek között szerepet kap Steven Gerrard, Frank Lampard és Michael Owen is. A többi szereplõ kilétérõl a következõ hetekben kaphatunk információkat.

 

Az alapítvány elsõsorban a fiatalok fejlõdését próbálja segíteni, lehetõséget teremtve, hogy biztonságban érezzék és értékesnek gondolják önmagukat a gyerekek. Természetesen a Manchester United alapítványának bizonyos projektjeit is segítenék. Ez az alapítvány a Manchester környéki, legszegényebb részekben próbál segíteni, felhasználva a Manchester Unitednél tapasztalható szenvedélyt. A gálamérkõzés a klub ötlete volt, ezzel tisztelegnek a 11 éve a klubnál játszó Carrick elõtt.

 

"Nagyon megtisztelõ, hogy 11 éve szolgálhatom a világ legnagyobb klubját és büszke vagyok, hogy ilyen lehetõséget kaptam. A gálameccs nagyon különleges lesz nekem és a családomnak is és remélem, minden érintettnek emlékezetes ünnep lesz" - nyilatkozta Carrick.

 

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen lehetõséget kaptam és nagyon izgatott vagyok, hogy együtt játszhatok ismét néhány korábbi csapattárssal, valamint néhány olyan egykori ellenféllel, kik a világ legjobbjai közé tartoztak. Nagyon hálás vagyok, és soha nem tudom megköszönni azt a támogatást, amit az évek során kaptam a szurkolóktól. Ez az esemény olyan valami lehet, amivel valamit vissza tudok fizetni nekik."

 

"A teljes bevétel jótékonysági célokra megy. Remélem, hogy annyi pénzt sikerül összeszedni, amennyit csak lehet azért, hogy megváltoztathassuk a gyerekek életét. Nagyon szenvedélyesen állok ehhez a célhoz és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a gálameccs megvalósulhasson."

 

 

"Nagyon örülök, hogy Michael ilyet kapott" - mondta Jose Mourinho. "Õ egy fenomenális személyiség, egy igazi profi. Stabilitást ad a játékunknak, valamint mentális szabadságot a többieknek körülötte, ami által többet támadhatnak. Kiválóan érti a játékot és hatalmas példakép a fiatalok számára. Megfelelõ módja lesz Michaelnek és családjának, hogy megünnepeljük az itt eltöltött 11 évét, valamint hogy Michael az alapítványa révén valami tartós örökséget hozzon létre."

 

Ed Woodward, a klub ügyvezetõ alelnöke: "Michael kiváló példája a Manchester United játékosának. Elegáns játékával úgy tûnt, minden erõfeszítés nélkül végzi a munkáját. 100%-osan csapatjátékos és olyan valaki, akire a fiatalok felnéznek. A manchesteri pályája elejétõl bátorságot mutatott azzal, hogy viselte Roy Keane mezszámát. Egyre nagyobb felelõsséget vállalt fel és egyre nagyobb hatással volt a mérkõzésekre. Mindent elnyert, elkötelezett, nagyszerû munkamorállal rendelkezik, amivel csodás példa a fiatalok számára. A gálameccs méltó tisztelgés a foci egy valódi úriembere elõtt."

 

David Giess, a Skillequal ügyvezetõ igazgatója, 20 éve Michael ügynöke és üzleti menedzsere: "Nagy öröm számomra, hogy a Manchester United, Ed Woodward, a Glazer család és a stáb egy ilyen gálamérkõzéssel ajándékozza meg Michaelt, így tisztelegve 11 éves manchesteri pályafutása elõtt. Úgy vélem, ez egy méltó tisztelgés Michael elõtt és elismerése nem csak annak, hogy még most is top játékos, hanem annak is, amiket elért egy sikeres idõszakban, megnyerve 10 trófeát a klubbal. Nem találhatsz õszintébb embert nála, nagy megtiszteltetés együtt dolgozni vele."

 

"Amikor Michael megtudta, milyen lehetõséget kap a klubtól, azonnal ragaszkodott, hogy a teljes bevételt jótékonysági célra költsük, segítve a fiatalokat Manchester és Newcastle környékén. Michael nevében most keményen dolgozunk azon, hogy hatalmas sikere legyen az eseménynek, emlékezetes legyen a szurkolók számára, és sikerüljön komoly bevételt elérni, amivel a projekteket finanszírozhatjuk."

 

John Shiels, a Manchester United alapítványának ügyvezetõje: "Ez egy hatalmas gesztus a Manchester United csapatkapitány-helyettesétõl. A klubnál töltött idõ alatt Michael mindig is támogatta alapítványunkat, számos partneriskolánkba ellátogatott. Nem csupán egy állandó és inspiráló példakép azon fiatalok számára, akik vele dolgoznak, hanem az évek alatt azt is láttam, milyen érzékenyen, együtt érzõ módon viselkedett a szurkolókkal, akikre mindig volt ideje. Nem lepett meg Michael nagylelkûsége, és a klub alapítványa hihetetlenül hálás neki."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!