Csapathírek a Bournemouth meccs elõtt

José Mourinho megerõsítette, Luke Shaw és Wayne Rooney is ott lesz a Manchester United meccsnapi keretében a Bournemouth elleni hazai bajnokin szombaton.


A Vörös Ördögök három hete nem játszottak bajnokit, miután elõbb az FA-kupa 5. fordulójában voltak érdekeltek a Blackburn Rovers ellen, akik felett 2-1-es sikert arattak, míg múlt hétvégén a Southamptont gyõzték le a Ligakupa fináléjában.

 

Shaw január 29., azaz a Reading elleni 4-0-s FA-kupa gyõzelem óta nem kapott szerepet a Manchester United felnõtt csapatában, Mourinho azonban felfedte, a balodali védõ visszatérhet csapatába Eddie Howe legénysége ellen a hétvégén.

 

"Luke Shaw kapcsán jó hírrel szolgálhatok. Bekerült a holnapi meccsnapi keretembe, úgyhogy nem kell a fotósoknak egymást taposniuk a Lowrynál [a csapat hotelje a hazai mérkõzések elõtt] hogy képeket készítve listát lehessen készíteni a játékosokról, mert Luke rajta van ezen a holnapi listán" - kezdte a portugál menedzser pénteki mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját.

 

"Újra elmondom, ez egy lépés attól, hogy nem került be az utóbbi idõben a meccsnapi keretbe, nem szerepelt a döntõben, és még a kispadon se volt ott. Most, csakúgy, mint Wayne, újra számításba lesz véve, úgyhogy vagy kezdõként játszik, vagy kispadon lesz. Újra potenciális opció a számunkra."

 

Luke Shaw edzõpályán tanusított munkamorálja és folyamatos elhivatottsága kapcsán így folytatta Mourinho:

"Luke keményen dolgozik azért, hogy fejlõdjön. Fizikális szempontból elõrébb lépett, ezt biztosan állíthatom, köszönhetõen nagyon erõs elhivatottságának, illetve annak, hogy különösen nagy hangsúlyt fektetett bizonyos gyakorlatokra. Most természetesen játéklehetõségre lesz szüksége ahhoz a pályán, hogy úgy érezze, õ is 'él'. A pályán kell megmutatnia, milyen utat járt be, nem csak fizikális szempontból, de globálisan is, mert egy játékos esetében nem csak a fizikum, hanem minden más is nagyon fontos."

 

 

Mourinho szórakoztató módon elébe ment az újságírói kérdéseknek, és Rooney ügyével kezdte meg sajtótájékoztatóját, amely kapcsán igyekezett eloszlatni minden olyan pletykát, amely a csapatkapitány távozásával foglalkozik. Emellett arra is magyarázatot adott, a klub történetének legeredményesebb játékosa végül miért nem jutott lehetõséghez csereként a vasárnapi döntõben a Wembley-ben.

 

"Inkább kérdések nélkül belekezdek, rendben" - indított.

 

"Tehát a Rooney az Evertonhoz igazol pletykák kapcsán csak annyit mondhatok, hogy a döntõben, 2-2-es állásnál, amikor a csapat nehézségekkel küzdött, és nagy volt a valószínûsége, hogy még legalább 40 percig tartani fog, Rooney készen állt arra, hogy pályára lépjen. Szóval õ nem az a játékos, akit az utolsó percekre vet be az ember, ahogy nem is az, aki ajándékba kapja azt, hogy egy döntõben pályára léphessen. Õ az a játékos, akiben bízok, és valószínûleg utolsó csereként pályára küldött játékosként képes lett volna kulcsfontosságú változást eszközölni a játékunkban."

 

José ezt követõen azt is elárulta, valamilyen minõségében Shaw mellett Rooney is szerepet fog kapni a Bournemouth ellen a pályán.

 

"A második dolog, amit elmondhatok Wayne-rõl, hogy a holnapi napon õ is tagja lesz a meccsnapi keretnek, amely azt jelenti, hogy vagy kezdõként kap szerepet, vagy pedig a kispadról, csereként beállva."

 

"Attól a pillanattól kezdve, hogy a maradása, és amellett döntött, segíti a csapatot, harcol érte és a Manchester Unitedért, õ egy fontos játékosunk. Szerintem azzal, hogy megosztottam Önökkel ezeket az apró részleteket, elárultam azt, hogy az Evertonnal kapcsolatos szóbeszéd számomra nonszensz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!