Mourinho: Shaw lehet a legjobb

Jose Mourinho elárulta, hogy Luke Shaw akkora potenciállal rendelkezik, hogy állandó kezdõ lehet a védelem bal szélén.


A portugál tréner az idei szezonban a bal hátvéd posztra nem igazán talált állandó kezdõ játékost. Általában rotál a poszton olyan játékosokkal, mint Marcos Rojo, Daley Blind és Luke Shaw. Mourinhót az említett játékosokról kérdezték.

 

"Elméletileg sok játékosunk van arra a posztra. A valóság az, hogy Blind, Shaw, Rojo és Darmian is képes betölteni azt a posztot - de mind különbözõ játékos."

 

Mourinho szerint Luke Shaw jelentheti a jövõt a védelem bal szélének - annak ellenére, hogy eddig kevés játékidõt adott a fiatal angol számára.

 

"Úgy gondolom, hogy mivel a képességek különbözõek, így egyikük pár éven belül a legjobb lesz. Ez a személy nem más, mint Luke Shaw."

 

"Az életkorát, a fizikai adottságait, az intenzitását, az agresszivitását és az elõretörését figyelembe véve - õ lehet a legjobb. Azonban ahhoz, hogy a legjobb lehessen, nagyon keményen meg kell dolgoznia. Viszont jó úton halad."

 

Shaw 2014-ben érkezett a Unitedhez, és 42 alkalommal ölthette magára a Vörös Ördögök mezét. A 21 éves játékos nagyon biztatóan kezdte a 2015/16-os szezont, azonban szeptemberben egy súlyos lábtörés után hosszú idõre kikerült a csapatból. 

 

 

Sokan Denis Irwin utódjaként tartják számon, aki 12 év szolgálattal és 529 pályára lépéssel a háta mögött, a klub egyik nagy legendájának számít. A jelenlegi helyzetrõl õt is megkérdezték, aki a MUTV-nek adott interjújában a következõket mondta:

 

"A balbekk posztra nagy a verseny. A legtöbb ember között ez vita tárgyát képezi. Jelenleg úgy néz ki, hogy Luke várja a lehetõséget - de még mindig nagyon fiatal és el fog jönni az õ ideje is."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!