Fosu-Mensah célja

Tim Fosu-Mensah a ManUtd.com-nak adott interjúban felfedte, mi az álma a labdarúgás terén.


A fiatal holland játékos nagyon sokra vinné a Manchester Unitednél azután, hogy az elõzõ szezonban betört a felnõtt csapatba, idén pedig folyamatosan a kerettel készülhet - legutóbb a kispadon ült a Middlesbrough elleni bajnokin.

 

A 19 éves védõ szintén mesélt arról, melyik játékoshoz hasonlítható játékstílusa és mi az az elem Michael Carrick játékában, amit nagyon szeretne magáénak.

 

Melyik volt a legszebb gól, amit láttál - élõben vagy tévében?
Kettõ is volt. Az egyik Zlatantól érkezett, egy távoli lövés, amit az angoloknak lõtt. Csodaszép találat volt. A másik Giovanni van Bronckhorst gólja az Uruguay elleni világbajnoki meccsen. Zlatan jó pár szép gólt lõtt, mint az Anderlecht ellen a BL-ben még a PSG játékosaként, vagy még mikor az Ajaxban szerepelt.

 

És mi a legszebb védés, amit láttál?
Ez nehéz, de az egyik legszebb, amire emlékszem az David De Gea hárítása az Everton ellen [Bryan Oviedo próbálkozása]. Akkor töltöttem az elsõ szezonomat itt és épp a stadionban voltam. A meccs végéhez közel jött az a védés.

 

Kitõl láttad a legjobb egyéni teljesítményt?
Lionel Messit mondom a Bayer Leverkusen ellen. Öt gólt lõtt Bajnokok Ligája meccsen [2012-ben]. Amikor otthon vagyok, szívesen nézek mérkõzéseket - a foci mindig körülöttem van.

 

Ha játszhatnál a történelem bármelyik csapatában, melyikben szerepelnél?
Abban az Ajaxban, amelyik 1995-ben BL-t nyert, vagy bármelyik olyan Manchester Unitedben, amely Sir Alex Ferguson irányításával trófeákat zsebelt be.

 

 

Mi a legnagyobb álmod a labdarúgásban?
Az, hogy amíg csak lehet, ebben a csodálatos klubban focizzam, és annyi serleget nyerjek, amennyit csak lehet. Bajnokok Ligáját és világbajnoki címet nyerni. Ezek gyerekkori álmaim.

 

Van olyan város vagy stadion, ahol még nem jártál, de szívesen elmennél vagy játszanál?
Játszottam az Etihadban, a White Hart Lane és a Stamford Bridge gyepén. De nem szerepeltem az Emirates-ben. Szeretnék ott játszani és talán még a Bernabeuban és Camp Nouban.

 

Láttál valaha olyan dolgot, amit valaki tett a pályán és szeretnéd, hogy te is meg tudd tenni azt?
Nos, nem holmi trükköt mondanék, hanem Michael Carricktõl azt, ahogyan képes olvasni, megérteni a játékot. Szeretném azt magaménak tudni. Úgy vélem, az korral és tapasztalattal megszerezhetõ.

 

Hasonlítottak valaha bármelyik játékoshoz?
Amikor épp a Unitedhez érkeztem, egyesek azt mondták, láttak egy kis hasonlóságot Pogba és köztem. Voltak akik azt mondták, hogy amikor a középpályán játszottam, rá emlékeztettem õket.

 

Van bármi, amit megváltoztatnál a labdarúgásban?
Jelenleg? Nem tudom. Minden rendben van.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!