U23: United 3-3 Southampton

A Manchester United elõzõ fordulóban aratott sikerét követõen az Old Traffordon 3-3-as döntetlent ért el a Southampton ellen.


A Vörös Ördögök könnyen építhettek volna a Sunderland elleni sikerre, annak ellenére is, hogy a csapat a második félidõ elején már két gólos hátrányban volt.

Ezt követõen Devonte Redmond, valamint Demi Mitchell góljaival (mindkettõ büntetõbõl) megfordította a mérkõzés állását a hazai csapat, azonban a vendégek a mérkõzés végén szintén tizenegyesbõl egyenlíteni tudtak.

Az Old Trafford lelátói javarészt üresen kongtak, a szurkolók ugyanis a Chelsea elleni FA-kupa mérkõzésre utaztak javarészt, csak a Sir Alex Ferguson Standen foglaltak helyet rajongók, viszont õk már a találkozó elején pulzáló iramnak lehettek szemtanúi, amint a csapatok felváltva rohamozták egymás kapuját.

Callum Gribbin próbálkozott távolról több ízben is, sikertelenül, majd John Sims próbálkozott a Szentek részérõl. Ismét Sims került helyzetbe, a 16. percben Axel Tuanzebe röviden passzolt társához, a Southampton játékosa lecsapott és közelrõl a kapuba lõtt.

Élénk játék folyt a pályán, mindkét csapat próbálta nyomás alá helyezni ellenfele védelmét minden lehetséges alkalommal. Mitchell ígéretesen futott el a bal szélen, azonban Scott McTominay sajnos nem tudott a passzából betalálni a vendég tizenhatoson belülrõl.

Az elsõ félidõben talán a Szentek voltak jobbak, és elõttük is adódott több lehetõség, azonban ezeket nem tudták gólra váltani.

Öt perc telt el a második félidõbõl és a United már két gólos hátrányban volt, a szélsõhátvéd Alfie Jones emelkedett mindenkinél magasabbra Harrison Reed szögletét követõen, és fejese utat talált a hazai kapuba.

A Southampton továbbra is veszélyesen játszott, tovább növelték volna elõnyüket, azonban a 62. percben Redmond a tizenhatos környékérõl gyönyörû gólt csavart a rövid felsõbe, visszahozva ezzel csapatát a mérkõzésbe.

A manchesterieknek pontosan erre a lökésre volt szükségük, percekkel késõbb közel is jártak az egyenlítõ találathoz, a Regan Poole-t a második félidõben váltó Joshua Bohui lõtt centikkel a kapu mellé.

A United harciassága végül egy büntetõ formájában térült meg, Sam McQueen szabálytalankodott McTominay-jal szemben a tizenhatoson belül. Demi Mitchell állhatott oda, hogy elvégezze a büntetõt, amit elsõre nem sikerült belõnie, viszont a bíró sípolt, a berohanó Southampton játékosok miatt újból rúgatta a tizenegyest, amit ezúttal Mitchell kicsit magasabban, de ugyanoda lõtt, a kapus pedig a másik irányba vetõdött.

Még több dráma történt három perccel késõbb, a felfutó Matthew Olosunde ellen McQueen szabálytalankodott, ismét büntetõt lõhettek a hazaiak. Mitchell volt a végrehajtó ezúttal is, nem is hibázott, ezzel megszerezve a vezetést csapata számára egy nagyszerû fordítás keretében.

A Southampton a rendes játékidõ vége elõtt büntetõhöz jutott, Ryan Seager lõtte be a lehetõséget, ezzel végül egy izgalmas mérkõzésen egy-egy pont jutott a feleknek.


Premier League 2 | Old Trafford | Gólszerzõk: Redmond 62, Mitchell 70,75 (mindkettõ büntetõ) | Sims 16, Jones 50, Seager 88 büntetõ

United: O’Hara; Olosunde, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Mitchell (Hamilton 89); Poole (Bohui 52), Kehinde; Gribbin, McTominay, Redmond; Willock. Nem használt cserék: M. Johnstone, Scott, Warren.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!