Ibrahimovic: Nem az idõmet pocsékolni jöttem

Zlatan Ibrahimovic az Everton elleni döntetlent követõen figyelmeztette a Manchester Unitedet, nem azért jött az Old Traffordra, hogy az "idejét pocsékolja".


A svéd csatár hosszabbításban értékesített büntetõjének köszönhetõen, amely már szezonbeli 27. találata volt, értek el 1-1-es döntetlent hazai környezetben a Vörös Ördögök, miután Phil Jagielka elsõ félidõben szerzett góljával sokáig az Everton állt gyõzelemre.

 

Az eredmény értelmében a United szezonbeli 16 Premier League-ben megvívott hazai bajnokijából csak hatszor tudott gyõzni, kilenc döntetlen és egy vereség mellett és csak 21 gólt szereztek ezeken a mérkõzéseken. Az általuk az Old Traffordon összegyûjtött 27 pontnál a bajnokságban kilenc csapat is többet gyûjtött eddig saját szurkolóik elõtt.

 

Ezáltal a manchesteriek további lépéshátrányba kerültek a Liverpoollal és a városi rivális Cityvel szemben a legjobb négybe kerülésért vívott harcban, és az, hogy a következõ szezonban részt vehetnek-e a Bajnokok Ligája küzdelmeiben, egyre inkább az Európa-liga szereplésük függvényének tûnik.

 

Az érthetõen csalódott Ibrahimovic - aki még mindig nem döntött azt illetõen, hogy rábólint-e a szerzõdésében szereplõ egy éves opcionális szerzõdéshosszabbításra - tisztává tette, hogy nagyon nem boldog a United jelenlegi helyzetét tekintve.

 

 

"Még rengeteg mindent kell tisztázni" - kezdte Ibrahimovic a MUTV-nek az Everton elleni mérkõzést követõen.

 

"Ez már nem az a helyzet, mintha 20 éves lennék, és lenne még hátra öt vagy tíz évem."

 

"Valószínûleg, még egy, kettõ vagy három szezon van bennem, úgyhogy minden azon múlik, hogy mit akarok én és mit akar a klub, mik a kilátásai, mert ahogy az elsõ naptól kezdve elmondtam, azért jöttem, hogy nyerjek, nem azért, hogy az idõmet vesztegessem."

 

"Ha nagyobbat akarsz nyerni, akkor ehhez meg is kell teremtened a lehetõséget."

 

"Annak tudatában jöttem ide, hogy nem fogok a Bajnokok Ligájában szerepelni. Úgy jöttem ide, hogy tisztában voltam, milyen játékoskeret áll rendelkezésre. Ez nem egy olyan csapat volt, amelyet favoritnak lehetett volna kikiáltani a végsõ gyõzelmet illetõen."

 

"De újra megtenném. Azért jöttem, hogy segítsek. Azért jöttem, hogy azt csináljam, amire képes vagyok. Hogy jobbá tegyem a dolgokat. Hogy minél nagyobb magasságokba vezessem a csapatot, úgyhogy majd meglátjuk mi lesz a folytatásban."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!