Herrera a sérülteknek ajánlotta a sikert

Ander Herrera a sérült Marcos Rojónak és Zlatan Ibrahimovic-nak ajánlotta a Burnley elleni 2-0-s gyõzelmet.


A baszk játékos határozott, profi teljesítményt nyújtott a Turf Mooron, ahol Anthony Martial és Wayne Rooney góljai elégnek bizonyultak a három pont megszerzéséhez. Ráadásul Herrera az elsõ gól elõtt pontos átadással gólpasszt adott Martialnak.

 

A meccs elõtt a klub megerõsítette, Ibrahimovic és Rojo komoly térdsérüléssel bajlódik, Ander pedig elmondta, a vasárnapi siker a fontos páros elõtti tisztelgésnek mondható.

 

"Örülök, hogy ezt a gyõzelmet Ibrának és Marcos-nak tudtuk ajánlani" - mondta a középpályás. "Rossz pillanataik vannak most. Ibrahimovic, aki 35 éves, mindent megnyert és 15 vagy 16 éve a legmagasabb szinten játszik, most szenvedett el elõször igazán súlyos sérülést, amiért nagyon szomorúak vagyunk."

 

"Marcos pályafutásának legjobb pillanatait élte meg. Nagyon összpontosított arra, amit tesz. Õt is a barátomnak mondhatom, nagyon szomorú vagyok, de nagyon erõs és sokkal jobban tér majd vissza. Nekik ajánljuk ezt a gyõzelmet."

 

Herrera úgy véli, Zlatan természetes fizikuma segíteni fog neki a felépülésben, még kora ellenére is.

 

"Kiváltságos fizikummal rendelkezik. Fizikuma, teste az egyik legjobb, amit láttam, úgyhogy azt hiszem, könnyebb lesz neki visszatérni, mint másoknak."

 

 

"Persze már 35 éves, ezért nagyon-nagyon keményen kell majd dolgoznia, türelmesnek kell lennie, de nem kételkedem abban, hogy vissza fog térni, hisz imádja a focit, imád nyerni, szeret gólt lõni."

 

"Szereti a mindennapi edzést. Minden nap az edzés minden egyes területén nyerni akar, úgyhogy biztos vagyok, hogy vissza fog térni. De nekünk támogatnunk kell nem csak õt, de Marcos-t is, mert nagyon rossz idõszakot élnek meg."

 

Rojo manchesteri pályafutása legjobb idõszakát élte meg, mielõtt az Anderlecht ellen megsérült volna és Herrera úgy érezte, az argentin a világ egyik legjobb középsõ védõje volt az utóbbi idõben.

 

"Pályája legjobb idõszakában volt. Nagyon összpontosított. Számomra jelenleg õ a világ egyik legjobb középsõ védõje. Nagyon nehéz megverni õt, minden párharcot megnyer, minden szerelése sikeres. Tudnia kell, hogy vissza tud térni olyan jó formában, amilyenben volt. Barátomnak tartom és megpróbálok közel lenni hozzá, hogy támogassam és segítsem."

 

Ami a Burnley elleni sikert illeti, a középpályás szerint a védekezés volt a siker kulcsa.

 

"A találkozó elõtt elemeztük õket, nem könnyû ellenük játszani. Hosszú labdákkal, nagyon agresszíven játszanak. Próbáltuk õket nem sokszor engedni a tizenhatosunkon belülre és azt gondolom, ezt meg is oldottuk" - folytatta.

 

"Nem játszottunk zseniálisan, de pontos és nyugodt játékot hoztunk. Nem mentünk bele buta kockázatokba és határozott gyõzelmet arattunk."

 

 

Herrera kiemelte a két gólszerzõt, valamint Daley Blindet és Eric Bailly-t, akik lenyûgözõen játszottak hátul. Az utóbbi páros teljesítménye azt eredményezte, hogy a hazai csapat nem talált be a United kapujába. 

 

"Nagyon fontos, hogy nem csak azok a csatárok találnak be, akik több idõt játszanak, hanem mindenki, aki pályára lép, rúg valamennyi gólt. Fantasztikusak voltak ma [Martial és Rooney]."

 

"Ugyanezt mondhatni Daley-rõl és Eric-rõl is. Daley nem játszott minden meccsen, de elképesztõ volt ma. Nem a legmagasabb védõ, nem is a legerõsebb, de az egyik legokosabb játékos, akivel valaha játszottam. Nagyon sok dolgot ad nekünk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!