Darmian: Készen kell állnunk

Matteo Darmian elismerte, nehéz lesz vasárnap ismét pályára lépni a Swansea ellen azután, hogy csütörtök este mérkõzése volt a csapatnak, de készen kell állniuk az újabb megmérettetésre.


A Vörös Ördögök vasárnap kora délután fogadják a kiesés réme által fenyegetett Hattyúkat, csupán 62 órával azt követõen, hogy a játékvezetõ lefújta a gólnélküli döntetlennel végzõdõ manchesteri derbit.

 

Ez a harmadik az öt egymást követõ olyan hétbõl, amiken csütörtök-vasárnap ütemben kell mérkõzést játszania a csapatnak, ám Darmian - aki a legutóbbi 6 fellépésbõl öt alkalommal a kezdõben szerepelt - úgy érzi, a játékosoknak továbbra is koncentrálniuk kell a feladatokra.

 

"Igen, nincs túl sok idõnk a regenerálódásra és arra, hogy felkészüljünk a meccsre, de a szezon végéig úgy játszunk, hogy alig lesz idõnk két találkozó között, úgyhogy készen kell állnunk!" - nyilatkozta az olasz védõ az MUTV-nek. "Mindenki fontos, úgyhogy összpontosítanunk kell, vasárnap játszani és nyerni."

 

Az Etihadban lejátszott döntetlen azt eredményezte, hogy a United továbbra is egy ponttal áll a negyedik helyezett City mögött úgy, hogy mindkét csapatnak öt bajnokija van hátra.

 

Ám annak ellenére, hogy az ötbõl még kétszer Észak-Londonban is fellépése lesz a csapatnak az Arsenal és a Spurs ellen, Darmian továbbra is nagyon bízik abban, hogy képesek lesznek elérni a Bajnokok Ligáját érõ helyek egyikét.

 

 

"Igen, természetesen az a célunk, hogy az elsõ négyben legyünk. Ott állunk, öt meccs van még, nyernünk kell, nyomást kell gyakorolnunk a Manchester City-re és a Liverpoolra."

 

A keretbõl sokan hiányoznak, a városi rivális elleni összecsapás után Marouane Fellaini és Tim Fosu-Mensah is a kiesõk közé került, de a játékosok támogatásukról biztosították a két, komoly sérüléssel bajlódó társukat, Zlatan Ibrahimovic-ot és Marcos Rojót azáltal, hogy a Burnley elleni találkozó elõtti bemelegítésen az õ nevük szerepelt mindenki hátán.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a csapatszellemmel minden rendben van-e, Darmian így felelt: "Igen, úgy vélem, hogy a kezdetektõl jó a csapatszellem, ami nagyon remek dolog."

 

A védõ a City ellen újabb magabiztos teljesítményt nyújtott a bal bekk poszton. Matteo az eredménnyel elégedett volt, bár tudja, készen kell állniuk holnapra, hiszen nehéz találkozóra számít a Swansea elleni is, mely új menedzserével, Paul Clementtel a kiesést szeretné elkerülni.

 

"Úgy gondolom, nem sok helyzetet engedtünk nekik, szóval kézben tartottuk a meccset. Védekezésben jók voltunk. Természetesen elöl jobban is tudunk teljesíteni, de rendben volt ez, most pedig már a Swansea-ra kell koncentrálnunk, ami újabb nehéz összecsapás lesz, de nyernünk kell."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!