Ki lesz a legjobb tartalék?

Josh Harrop, Demetri Mitchell és Axel Tuanzebe került be az Év Tartalékjátékosa címre esélyesek közé.


Mindhárman Nicky Butt csapatában játszanak, mely a Premier League 2-ben szerepel. Kiváló teljesítményük révén nyílt esélyük arra, hogy elnyerjék a Denzil Haroun-díjat, melyet elõzõ évben Cameron Borthwick-Jackson érdemelt ki. A díjátadóra május 18-án, csütörtökön kerül sor, mely minden évben fergeteges eseménynek számít a klub életében.

 

És hogy kik a jelöltek pontosan? Íme egy kis bemutató:

 

 

Josh Harrop
21 éves, angol, támadó középpályás

 

A kreatív középpályás poszt rengeteg támadó terhet kapott, hiszen a keret nem rendelkezett kimondott csatárral. Gyakran szélrõl kellett segíteni a támadásokat. A kapu elõtti képességeivel és nyugalmával rengeteg tapasztalatot szerzett már tartalék szinten. "Minden nap keményen dolgozom, a mérkõzéseken pedig koncentrálok a támadójátékra, különösen az elõkészítésekre. Mindig próbálok javítani ezen, próbálok kreatívan játszani és úgy érzem, ebben a szezonban én voltam az egyik legkreatívabb játékos a csapatban" - nyilatkozta Josh az MUTV-nek.

 

 

 

Demi Mitchell
20 éves, angol, védõ

 

A villámgyors védõ nagyon keményen dolgozott azon, hogy alkalmazkodjon a számára elõtte ismeretlen bal bekk poszthoz, hisz korábban csatárként szerepelt. Miközben továbbra is nagy veszélyt jelent, amikor elõretör, kétségtelenül a szezon egyik legnagyobb csillagává vált, gólpasszokkal, gólokkal segítve csapatát. "Volt egy barátságos meccsünk a Barnsley ellen, ahol bal bekket játszottam. Újdonság volt számomra, nem is értettem jól a dolgokat, de a Chelsea ellen wing-back poszton vetettek be, ami nagyban hozzájárult, hogy igazodjam a pozícióhoz. A Sparta Prague elleni Premier League International Cup összecsapáson is ott léptem pályára és azóta így van ez. Úgy érzem, jól alkalmazkodtam az új szerepkörömhöz" - mesélte Demi az MUTV-nek.

 

 

 

Axel Tuanzebe
19 éves, angol, védõ

 

Bár õ a legfiatalabb jelölt, õ a tartalékok csapatkapitánya és rendszeresen bekerült az elsõ csapat keretébe idén, a Wigan elleni FA-kupa összecsapáson pedig pályára is léphetett. A stílusos középsõ védõ kiváló vezetõi képességekkel van megáldva, 2014/15-ben elnyerte a legjobb akadémiai játékos díját és csupán a harmadik olyan játékos lehet a klub történelmében, aki akadémiai díj után a tartalékoknál is az év játékosa lesz. Ez egyelõre csak Mark Robins-nak (1988/89 és 1989/90) és Giuseppe Rossinak (2004/05 és 2005/06) sikerült. Tuanzebe így nyilatkozott a klub hivatalos tévéjének: "Jó segíteni másokat. Mint amikor Demi elkezdett bal bekk poszton játszani, én a belsõ védõ posztok közül a balt választottam, hogy segíteni tudjak neki. A csapatkapitányság ilyen apró dolgokról is szól és hogy miként alakulunk csapattá személyiségeken keresztül."

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!