Tottenham Hotspur 2-1 Manchester United

A Tottenham teljesen megérdemelten nyerte meg a White Hart Lane utolsó meccsét. A Vörös Ördögök szinte végig alárendelt szerepet töltöttek be.


Ahogy azt várni lehetett, a Tottenhamnek volt sokkal fontosabb ez a mérkõzés. Míg a Spurs szinte a legerõsebb kezdõjével állt ki, addig Jose Mourinho több helyen is változtatott, ráadásul visszatért a három belsõ védõhöz. Látva a mérkõzést, azt kell mondani, ez nem jött be.

 

De ne rohanjunk annyira elõre. Elég csupán az ötödik percig, amikor egy kisszöglet után Wanyama bólintott 7 méterrõl De Gea kapujába. Vajon Wayne mit gondolt, amikor nem védekezett a kenyai ellen, azt nem tudni, de biztosan nem arra gondolt, hogy még elérhetõ a top 4.

 

Sok jót nem lehet elmondani a manchesteri játékosok hozzáállásáról és teljesítményérõl, szinte semmi ellenállást nem fejtettek ki a Spurs-re, mely akkor alakított ki helyzetet, amikor csak akart.

 

Bár a 18. percben Martial zseniális tekerése csak centikkel kerülte el Lloris kapuját, a Unitedtõl több lehetõséget nem láthattunk az elsõ 45 percben. Egy perccel késõbb Son szlalomozott át a vendégeken, szerencsésen vissza is pattant hozzá a játékszer, ám De Gea eszén nem tudott túljárni, a kapus nagyszerû védést mutatott be.

 

A gólszerzõ fõszereplõ volt a 28. percben is, amikor Bailly-t rúgta le igen undorító módon, ám Moss játékvezetõ semmi súlyos szabálytalanságot nem látott az eset kapcsán, még csak sárga lapot sem mutatott fel.

 

A félidõ elõtt még Alli, Eriksen és Kane is próbálkozott, de vagy De Gea védett, vagy a támadók céloztak gyengén.

 

Fordulás után sem kellett sokat várni a hazai gólra; már a 3. percben jött is: baloldali szabadrúgást tekert kapu elé Eriksen, Kane remek megoldást választva megelõzte védõjét és a kapuba lõtt. 2-0!

 

A játék semmit nem változott, a vendégek teljesen alárendelt szerepet töltöttek be, az akarás apró jelei sem igazán csillantak meg a játékukban.

 

Mourinho kettõs cserét hajtott végre, ami után feljavult a manchesteri alakulat, Martial kikerült szélre, amivel sokkal lendületesebbé vált a játék. Meg is lett az eredménye, Mata nagyszerûen tálalt a francia támadó elé, aki egy csellel elment védõje mellett, az alapvonal közelénél járt, amikor centerezett, érkezett Rooney és kapuba talált, 2-1.

 

Még mielõtt úgy gondoltuk volna, hogy a játékosok mindent megtesznek az egyenlítésért, azt láthattuk, hogy a találkozó kezdett visszaesni a korábbi szintre - a vendégek alárendelt szerepet töltöttek be ismét. A Spurs támadói próbáltak átjutni az ellenfél védelmén, olykor sikerült is lövésig eljutniuk, de a koncentrációjuk csökkent, így a lehetõségeiket sokszor nagyon gyenge megoldással zárták le.

 

Nem úgy Alli, aki a 82. percben szélrõl küldött kapura egy igen erõs lövést, De Geán már túlszállt a labda, de Jones a gólvonalon állva hatalmasat mentett.

 

A ráadás pillanatában Carrick zseniális átadása Rashfordot találta meg, ám lövése elkerülte a hazai kaput. Nagy lehetõség volt az egyenlítésre. A következõ percben N'Koudou beadásáról maradt le minden csapattárs, végül Jones szabadított fel.

 

A Premier League-ben nem lehet megnyerni egy mérkõzést úgy, ha egy csapat 10 percig játszik akarással, ezt a Manchester United be is mutatta ma.

 

 

 

Premier League, 37.forduló
Tottenham Hotspur 2-1 Manchester United
White Hart Lane

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Spurs: Lloris - Trippier(Walker 83.), Alderweireld, Vertonghen, Davies - Wanyama, Dier - Eriksen(N'Koudou 91.), Alli, Son(Dembele 72.) - Kane
Nem használt cserék: Vorm, Wimmer, Sissoko, Janssen

 

United: De Gea - Bailly, Jones, Smalling - Tuanzebe(Herrera 61.), Carrick, Rooney, Blind - Mata(Rashford 77.), Lingard(Mkhitaryan 61.) - Martial
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Mitchell, McTominay

 

Gólszerzõ: Wanyama 5', Kane 48' illetve Rooney 71'

 

Sárga lap: Wanyama illetve Rooney, Bailly

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!