Southampton 0-0 Manchester United

Várható volt, hogy a két csapat nem fog gólzáporos meccset játszani, ez így is lett.


Mindkét menedzser sok helyen változtatott elõzõ kezdõcsapatához képest. A Unitednél Tuanzebe ezúttal a középpályára került, míg Rooney csatárként játszhatott. 

 

Claude Puel menedzser pedig nagyon fiatal csapatot küldött pályára. A fiatalos lendület miatt talán, de jobban kezdett a Soton. Már a második percben lövéshez jutottak a déliek, de Targett csúnyán kapu fölé bombázott.

 

Az 5. percben egy ártatlan felívelést kézzel vett le Bailly, amiért egy kis hezitálás után Mike Dean büntetõt ítélt. A kérdés csak az, miért, hisz a kezezés a tizenhatoson kívül történt. Szerencsére a sors igazságot osztott, amikor Gabbiadini tizenegyesét Romero szögletre tolta.

 

A sarokrúgás után nem sokkal Cedric próbálkozásánál kellett védenie az argentin kapusnak, aki meg is tette. Három perccel késõbb Bailly szerette volna javítani elõzõ hibáját, egy labdaszerzést követõen kapura is lõtt, ám Forster hárítani tudott.

 

Az elsõ tíz perc után kezdett felébredni a manchesteri alakulat, a Southamptonnak egyre nehezebb volt eljutni a tizenhatosig. Sõt, a 15. percben épp a Unitednek sikerült ez egy szép támadással; Mkhitaryan ívelte fel a labdát, Rooney szépen megszelídítette azt, majd remekül tálalt az érkezõ Martial elé, a francia támadó azonban 17 méterrõl kapu mellé gurított.

 

Sajnos az elsõ 15-18 percet követõen nagyon visszaesett a támadásépítések minõsége, a játék leginkább a pálya középsõ harmadára korlátozódott, ráadásul rengeteg hibával fociztak a játékosok. Csak ritkán emelkedett meg a kapusok pulzusa és a félidõ második felében csak Cedric, Redmond, valamint Tuanzebe lövése jelentett izgalmakra adó okot, ám egyik sem volt olyan, ami megoldhatatlan feladat elé állította volna a hálóõröket.

 

Fordulás után is Romero volt elõbb tesztelve; az 50. percben kiváló helyrõl végezhetett el szabadrúgást a Southampton, Tadic volt a végrehajtó, ám bombaerõs lövését Romero kiütötte. 

 

A félidõ elejét meghúzta Puel csapata, a United leginkább csak a védekezésre figyelt, komoly nyomás nehezedett a védelemre, sorozatban jöttek a szögletek és beadások. Sõt, átlövésekkel is próbálkoztak a hazaiak, elõbb Romeu lövését hárította Romero, majd Ward-Prowse zseniális tekerését tolta szögletre a Vörös Ördögök hálóõre.

 

A 64. percig kellett várni, hogy a vendégek végre valamit mutassanak támadásban is, egy gyors kontrát vitt végig Rooney és Micki, ám a végén a csapatkapitány nagyon gyenge beadást küldött a kapu elé, az örmény játékosnak esélye sem volt elérni.

 

Két perccel késõbb Smalling szerzett labdát, majd robogott el a jobb szélen, beadása megtalálta Rooney-t, aki Mata elé tálalt, a spanyol játékos azonban kapu fölé bombázott. A lövésnél valószínûleg meg is sérült Mata, ami miatt le is kellett cserélni õt. Akárcsak Fellainit, aki szintén összeszedhetett egy sérülést.

 

Közben a 71. perc hatalmas manchesteri helyzetet hozott. Martial indult kapu felé, majd egy nagyszerûen helyezett lövéssel lepte meg Forstert, ám a francia támadónak nem volt szerencséje, a labda a kapufáról visszapattant a mezõnybe. Épp érkezett Mkhitaryan, de lövése inkább felszabadítás lett.

 

Már csak tíz perc volt vissza, amikor egy lesgyanús szituáció végén Rodriguez lõhetett 16-ról, de nem célzott jól, a játékszer elsuhant a hosszú kapufa mellett.

 

A hátralévõ percekben sok dolog már nem történt, végül gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó. Ez volt a Vörös Ördögök 15. döntetlenje a szezonban. Szomorú statisztikai adat, hogy soha ilyen kevés gyõzelemmel nem zárta a csapat a bajnoki szezont. 

 

Sergio Romero zseniális teljesítményt nyújtott, megérdemelte, hogy újabb olyan meccse legyen, amin nem kapott gólt.

 

 

Premier League, 28. forduló
Southampton 0-0 Manchester United
St.Mary's, 31425 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

Soton: Forster - Cedric(Pied 69.), Stephens, Yoshida, Targett - Ward-Prowse(Boufal 78.), Romeu, Davis - Redmond, Gabbiadini(Rodriguez 62.), Tadic
Nem használt cserék: Hassen, Clasie, Austin, Caceres

 

United: Romero - Bailly, Jones, Smalling, Darmian - Tuanzebe(Carrick 64.), Fellaini(Herrera 75.) - Mata(Rashford 69.), Mkhitaryan, Martial - Rooney
Nem használt cserék: Pereira, Mitchell, Lingard, McTominay

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Romeu, Cedric illetve Jones 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!