U23: United 3-2 Tottenham

Josh Harrop egy briliáns mesterhármast szerzett a tartalékok Tottenham elleni 3-2-es gyõzelme során az Old Traffordon egy fordulatos összecsapáson.


Jose Mourinho a helyszínen tekintette meg az esõs estén lejátszott mérkõzést, melyet a Spurs tartalékcsapatának menedzsere, Ugo Ehiogu hirtelen bekövetkezett tragikus halála miatt halasztottak el. Ezzel a találkozóval véget ért az idei Premier League 2 szezon.

Will Miller gyakori szereplõje volt a vendég támadásoknak, miután Tyrell Warren blokkolta lövését, majd a középpályás Shilow Tracey-hez játszott, aki nagy védésre késztette a csapat kapitányát, Joel Pereirát. Shayon Harrison kétszer is mellé tüzelt, majd Tracey lövését hárította könnyedén Pereira.

A United nem tudta tesztelni a Spurs kapusa, Brandon Austin képességeit, azonban egy pillanatnyi villanás elég volt az elõny megszerzéséhez. Matthew Olosunde két embert is becsapva megindult, majd a kapuval szemben álló Harrophoz passzolt, és a Denzil Haroun Év Játékosa díj egyik fõ esélyese belsõvel remek gólt csavart a tizenhatoson kívülrõl, mely szezonbeli nyolcadik találata volt.

A Spurs-t nem vetette vissza különösebben a hazai vezetõ találat, elõbb Harrison lõtt a hosszú kapufa mellé Miller beadásából, majd Tracey és Harrison is ellátták védeni valóval Pereirát az elsõ félidõ vége elõtt.

Két perccel a második félidõ kezdete után Tariq Hinds játszott a másik szélsõhátvédhez, Jaden Brownhoz, aki teljesen üresen érkezett és be is vágta a labdát, egyenlített ezzel a Spurs. A Tottenham vérszemet kapott, és hamar elõnyre is tett szert, Tracey rohant át a szellõs védelmen, Cameron Borthwick-Jackson szorításában visszapasszolt Samuel Shashoua-nak, aki higgadtan elgurította a játékszert Pereira mellett.

A Spurs vezetõ találata után úgy tûnt, hogy el is döntheti a találkozót, Shashoua szabadon, egyedül ronthatott Pereira kapujára, azonban a portugál remek védéssel tartotta meccsben csapatát, majd Tracey-t is megakadályozta a gólszerzésben, miután a bal oldalon teljesen szabadon maradt, Toshin Kehinde ugyanis nem tudta fogni õt.

Devonte Redmond sajnos csak az oldalhálót tudta eltalálni Harrop remek beadását követõen, miközben a United próbált visszakapaszkodni a mérkõzésbe. Ez végül Harrop révén sikerült is, mindössze 11 perccel a találkozó vége elõtt. Harrop Joshua Bohuinak passzolt a bal szélen, majd középen visszakapta a játékszert, egy csellel elfektetett két védõt, és okosan befejezte helyzetét, 2-2-re módosult az állás.

Bohui próbálta meg bevenni Austin kapuját a rövidnél, a hálóõr azonban védeni tudott. Harrop hat perccel a találkozó vége elõtt megpróbálta megszerezni mesterhármasát, tekerése azonban nem volt elég pontos és végül mellé szállt a próbálkozás. Azonban a 87. percben elérkezett a harmadik gólja is, méghozzá stílusos módon. A csereként beálló DJ Buffonge és Bohui elegendõ helyet teremtettek Harrop számára, aki három védõ között betörve belõtte a csapat és saját maga harmadik gólját.

Anthony Georgiou egyenlíthetett volna, azonban Pereira újabb remek védést mutatott be. Zak Dearnley elõtt is hatalmas lehetõség adódott a mérkõzés végén, Buffonge készített elõ, azonban Austin ki tudta védeni a helyzetet. A Premier League 2 tabelláján hatodik helyen zárt ezzel a gyõzelmével a United, míg a Spurs csupán jobb gólkülönbségének köszönhetõen kerülte el a kiesést.


Premier League 2 | Old Trafford | Gólszerzõk: Harrop 37,79,87 | Brown 47, Shashoua 51

United: Pereira; Warren (Hamilton 55), Poole, Borthwick-Jackson, Olosunde; Kehinde, Willock; Gribbin (Dearnley 65), Redmond (Buffonge 81), Harrop; Bohui. Nem használt cserék: M. Johnstone, Dunne.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!