Manchester United 2-0 Crystal Palace

A Vörös Ördögök gyõzelemmel zárták le az idei bajnokságot és már teljes mértékben a szerdai döntõre koncentrálhatnak.


Betartotta szavát Jose Mourinho, több fiatalnak is lehetõséget adott az utolsó bajnokin. Valaki kezdõként szerepelt, mások pedig a padra ülhettek le.

 

Bár a vendégek elõtt adódott a meccs elsõ helyzete, amit Fosu-Mensah kiváló szerelése zárt le, utána szinte a teljes elsõ félidõ úgy alakult, ahogyan azt a hazaiak szerették volna.

 

A fiatalokon látszott a bizonyítási vágy és az elsõ negyedóra során talán Harrop volt a legaktívabb. Meg is lett az eredménye, hisz a 15. percben Pogba zseniális átadása után a fiatal támadó bal szélrõl befelé tört, majd 12 méterrõl a hosszúba lõtt, megszerezve a vezetést csapata számára.

 

 

Négy perc sem telt el és már kettõvel vezetett a United; Lingard indult meg saját térfelérõl egészen a Palace tizenhatosáig, ott megjátszotta Pogbát, aki 9 méterrõl a kapuba lõtt.

 

Teljesen megérdemelt volt a manchesteri vezetés, sokkal frissebbnek tûnt a csapat az utóbbi mérkõzéseken látottakhoz képest. Jól is játszottak a srácok, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a londoniak nem nagyon erõltették meg magukat.

 

 

Talán egyetlen, komolyabbnak mondható lehetõségük adódott a szünetig, az is egy sarokrúgást követõen, ám végül mindenki lekésett a játékszerrõl, meg ha csak centikkel is.

 

Harrop közel járt a duplázáshoz is, ám Tuanzebe passza után elkövetett lövése néhány centivel suhant el a hosszú kapufa külsõ oldala mellett.

 

Fordulás után jóval nagyobb erõket mozgósítottak a Sasok, jóval többször jutottak el a hazai tizenhatosig, Benteke kapufáig el is jutott, de több nem sikerült neki.

 

Sõt, talán Rooney jelentette a legnagyobb veszélyt a hazai kapura, amikor egy jobboldali szabadrúgás szállt befelé, amibe a csapatkapitány rosszul ért bele, a labda pedig így szögletre szállt, nem sokkal elkerülve a kaput.

 

A 77. percben remek helyrõl végezhetett el szabadrúgást Milivojevic, lövését azonban magabiztosan fogta Pereira, még csak ki sem pattant róla.

 

A 88. percben a meccs talán legnagyobb pillanatát láthattuk; Jose Mourinho lecserélte Wayne Rooney-t, akit az az Angel Gomes váltott, aki Duncan Edwards óta a legfiatalabb játékos, aki bemutatkozhatott a nagyok között. A szurkolók állva tapsolták a csapatkapitányt, aki szintén megtapsolta a drukkereket. Vajon játszik még meccset Rooney az Old Traffordon? Egyelõre nem tudni, de a reakciók alapján talán már nem.

 

Az eredmény már nem változott a hátralévõ idõben, a Manchester United megérdemelten nyert. Harrop nagyszerûen focizott, nem véletlen, hogy a tartalékok között is eredményesen szerepel.

 

 

Premier League, 38.forduló
Manchester United 2-0 Crystal Palace
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: Pereira - Fosu-Mensah, Bailly, Jones, Mitchell - McTominay, Tuanzebe, Pogba(Carrick 44.) - Lingard(Martial 45.), Rooney(Gomes 88.), Harrop
Nem használt cserék: O'Hara, Blind, Dearnley, Willock

 

Palace: Hennessey - Ward, Kelly, Tomkins, Schlupp - McArthur(Sako 61.), Milivojevic, Puncheon - Zaha(Campbell 79.), Benteke, van Aanholt(Kaikai 67.)
Nem használt cserék: Speroni, Dann, Lee, Wan-Bissaka,

 

Gólszerzõ: Harrop 15', Pogba 19'

 

Sárga lap: McTominay, Carrick

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!