Mitchell étvágya csak most jött meg igazán

Demi Mitchellel madarat lehetett fogatni, miután vasárnap, a Crystal Palace elleni 2-0-s gyõzelem alkalmával bemutatkozhatott a Manchester United felnõtt csapatában.


A szezon utolsó bajnokiján Mitchellnek lehetõsége volt másik akadémián végzett csapattársa, Josh Harrop társaságában kezdõként debütálni a Vörös Ördögök színeiben, akik olyannyira megfiatalított csapattal léptek pályára, hogy ott volt még mellettük az Arsenal ellen már néhány percet kapó Scott McTominay is, míg a 16 éves Angel Gomes a kispadról beállva lett az elsõ 16 éves játékos, aki pályára léphetett a Premier League-ben.

 

"Nagyszerû élmény volt az Old Traffordon játszani. Itt születtem, most pedig itt játszhatok. Ez az, amikor egy álom valóra válik" - kezdte a védelem baloldalán remek teljesítményt nyújtó Mitchell a MUTV-nek.

 

"Szeretnék köszönetet mondani a menedzsernek, illetve gratulálni a többieknek is. Nagyszerû élmény volt. Soha nem gondoltam volna, hogy egy napon mindannyian egyszerre a pályán leszünk majd."

 

Harrop egy parádés szóló gól után tette le a névjegyét a Unitedben, amellyel vezetéshez juttatta a csapatot, mindössze hat nappal azután, hogy a tartalékok között mesterhármast jegyzett.

 

"Nagyszerû gól volt" - tette hozzá.

 

"Nemrég mesterhármast lõtt, amelybõl két gól is nagyon hasonlított a mostani találatára, úgyhogy az önbizalma egyértelmûen megvolt ahhoz, hogy ilyen gólt szerezzen, az pedig nagyszerû, hogy sikerült megszereznie elsõ gólját felnõtt szinten is."

 

Miután nemrég támadóból baloldali hátvéddé avanzsált, Mitchellt hajtotta a vágy, hogy megmutassa képességeit a Palace egyik legjobb formában lévõ játékosa, az egykori Unitedes Wilfried Zaha ellen.

 

 

"Kihívás volt; U23-as szinten nem igazán találkozik az ember ilyen játékosokkal, szóval ez nagyon értékes tapasztalat volt."

 

"Minden egyes U23-as meccsen tanulok, így természetesen ma még több mindent sikerült elsajátítanom. Továbbra is fejlõdök, és tanulom azokat a fortélyokat, amik a játékomhoz szükségesek, emellett a támadásoknál is elõnyömre válhatnak ezek. Nicky Butt személyében kiváló edzõm volt, emellett az U18-asoknál is rengeteget tanultam, ezek pedig még nagyon sokat érhetnek a késõbbiekben."

 

A manchesteri születésû védõ dicsérõ szavakkal illette az öltözõ idõsebb generációját, amiért átsegítették õt a felnõtt bemutatkozásával kapcsolatos kezdeti nehézségeken.

 

"Mindenki nagyszerûen viselkedett velem, de különösen ki kell emelnem Paul Pogbát, Michael Carricket, illetve a mellettem játszó Phil Jonest. A meccs elõtt és alatt is nagyon odafigyeltek rám; nagyszerû volt, hogy magam mellett tudhatom õket, és átsegítettek a nehézségeken. Önbizalmat adtak számomra."

 

Miután belekóstolhatott a felnõtt csapat légkörébe, Mitchell természetesen további lehetõségeket célzott meg José Mourinho legénységének tagjaként.

 

"A mérkõzés után rengeteget gondolkodtam azon, hogy mi is történt, és hogy minden álmom errõl a pillanatról szólt."

 

"Remélhetõleg még nagyon sok mérkõzésen lesz lehetõségem az Old Traffordon szerepelni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!