Harrop: Egy valóra vált álom

A Manchester United debütált saját nevelése, Josh Harrop a "fellegek felett" érzi magát, miután a Crystal Palace ellen 2-0-ra megnyert mérkõzésen szerzett szenzációs debütáló góljával egy álma vált valóra.


Harrop, aki hat nappal korábban mesterhármast jegyzett a tartalékok között, nyitotta meg a gólgyártást a Vörös Ördögök számára egy remek egyéni akció végén, amikor néhány csel után végül jobbal a balfelsõ sarokba csavart a tizenhatoson belülrõl.

 

Négy perccel késõbb az õ gólját elõkészítõ Paul Pogba duplázta meg a csapat elõnyét, amely végül gyõzelmet ért számukra a Premier League zárófordulójában, de a holnapi újságokban egyértelmûen az ifjú titán fogja megkapni a címlapot, aki a MUTV-nek elmondta, a mérkõzés elõtt libabõrös volt a játékoskijáróban.

 

"Már számtalanszor álmodoztam errõl, az pedig nagy örömömre szolgál, hogy mindez ma valósággá válhatott" - lelkendezett.

 

"A fellegek felett érzem magamat!"

 

"Az egész családom és a barátaim is itt voltak - hihetetlenül boldog vagyok, hogy velük együtt osztozhatok ebben a pillanatban. Nyolc éves korom óta ezért a pillanatért edzettem minden nap, hogy valóra válhasson és ezt mindenki láthassa. Tényleg kibújok a bõrömbõl, alig találom a szavakat."

 

Stílusosan sikerült megünnepelnie a felnõtt csapat kapuján való berobbanását a saját nevelésû játékosnak, aki el is árulta, mi rejlik az egyedi telefonos ünneplés mögött.

 

 

"Ez egy viccelõdésnek köszönhetõ az egyik csapattársammal, Kieran O'Hara-val, úgyhogy miatta csináltam ezt" - tette hozzá.

 

"Már így ünnepeltem a legutóbbi tartalék mérkõzésemen is, szóval ez egy olyan dolog, amit már láttak tõlem."

 

Harrop elárulta, kulcsfontosságú volt a mérkõzés ritmusának felvételében, hogy már korán sokat találkozott a labdával, emellett pedig nagy önbizalmat merített a tartalékok színeiben szerzett mesterhármasából is, amelyet José Mourinho szeme láttára szerzett.

 

"Kirázott a hideg, ahogy végigsétáltam a játékoskijáróban, és az járt a fejemben, 'ez most velem történik'."

 

"Azt mondtam magamban, 'minél elõbb, minél többször kell labdához érnem'. Így is tettem ez pedig segített, hogy felvegyem a meccs ritmusát."

 

"Aztán megkaptam egy labdát, betörtem a tizenhatosra, elhúztam a labdát a védõk mellett, majd belõttem. A tartalékok színeiben játszott legutóbbi mérkõzésünkbõl merítettem az önbizalmat, amikor mesterhármast szereztem a menedzser jelenlétében. Ez segített a mérkõzésbe való beilleszkedésben, mert jó formában éreztem magamat."

 

Harrop mellett ott volt a Vörös Ördögök kezdõcsapatában Demi Mitchell is, ahogyan elõször lehetett ott bajnoki mérkõzésen az elsõ percektõl kezdve Scott McTominay és Joel Pereira is, a 21 éves támadó szerint pedig mindannyiuk célja az volt, hogy ki tudják élvezni az Old Traffordon való pályára lépés élményét.

 

"Mi mindannyian azt mondtuk egymásnak: 'Ez egy hihetetlenül nagy pillanat mindegyikünk számára, ahol nem lehet más célunk, mint hogy kimenjünk a pályára és élvezzük azt'. Ez volt a szezon utolsó bajnokija, ahol mi pedig lehetõséget kaptunk arra, hogy bizonyítsunk. Mindenki, aki a pályán lehetett, olyan teljesítményt nyújtott, amelyre büszke lehet - mindenki több mint jól játszott. Nagyszerû teljesítmény volt ez a fiúktól."

 

A gyerekkora óta United szurkoló Harrop, akinek nagynénje a mérkõzés után betelefonált a MUTV-be, hogy megossza örömét, most abban reménykedik, hogy ez csak valaminek a kezdete volt számára és a következõ szezonban még több tapasztalatot gyûjthet a felnõtt csapatban.

 

"A menedzser hozza meg a döntéseket, úgyhogy én csak rá hagyatkozhatok."

 

"De ez az, amit én hétrõl-hétre csinálni akarok - az Old Traffordon akarok játszani. Születésem óta a Unitednek szurkolok, azzal pedig az álmom vált valóra, hogy pályára léphettem a csapatban és gólt szerezhettem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!