Mourinho büszke az európai sikerre

Jose Mourinho egy Európa-liga trófeával zárta elsõ manchesteri szezonját, amivel összesen három serleget hozott a klubnak ebben az idényben.


A menedzser az MUTV-nek és a BT Sportnak nyilatkozott a stockholmi döntõt követõen:

 

 

Gondolatok általánosságban

 

"Gondolataim természetesen a manchesteri terrortámadásban elhunytak és családjaik körül forogtak. Ott volt bennem a tragédia. Talán ez a siker hoz némi vigaszt Manchesterben, nem tudom. Nyilván én és mindenki más elcserélné ezt a trófeát az emberi életekre. Ám ha a foci oldalát nézem, nagyon büszke vagyok."

 

 

A csapat teljesítménye

 

"A csapat fantasztikus volt az elsõtõl az utolsó percig. Elképesztõen jó, kollektív produkció volt, remek egyéni teljesítményekkel fûszerezve, teljesen kézben tartottuk a mérkõzést. Mindig is azt hittük, megnyerhetjük az Európa-ligát és nagyon örülünk most. Intelligensen játszottunk, biztosan nyertünk. Sokkal jobbak voltunk, mint az ellenfél. Ha dominálsz a levegõben, sokáig eljuthatsz. Tudtuk, miben vagyunk jobbak, mint az Ajax, kihasználtuk gyengeségeiket."

 

 

Jövõre a Bajnokok Ligájában

 

"A megfelelõ úton értük el a BL-t, számomra pedig a megfelelõ út a Premier League vagy az Európa-liga megnyerése volt. Nem voltunk elég erõsek, hogy megnyerjük a bajnokságot, de elég erõsek voltunk ahhoz, hogy megnyerjük az EL-t és visszatérjünk a BL-be. A klub immár a világ labdarúgásának minden trófeáját elnyerte. Keményen harcoltunk ezért az elejétõl kezdve. Teljesen megérdemeltük a gyõzelmet. Nagyon boldog vagyok, hogy látom az összes játékost, köztük a mankósokat a trófeával a kezükben."

 

 

Ötbõl három serleg idén

 

"És 64 meccs a lehetséges 66-ból, ami hihetetlen. Nagyon örülök és köszönettel tartozom mindenkinek, aki hozzájárult ehhez. Nem csak a játékosokról beszélek. A stáb számos tagjáról. Minden munka, amit elvégeztek azért volt, hogy számunkra minden szervezetten menjen, hogy az ilyen sûrû programban jövõ fontos meccsekre tökéletes legyen számunkra minden. Ezért mindenkinek köszönöm a munkáját, aki hozzájárult ehhez."

 

 

 

A csapat kapitánya

 

"Wayne Rooney készen állt a játékra, nagy lehetõséget jelentett számomra. De 2-0-nál nem kell támadnom. Tegnap azt mondtam neki, hogy õ lehet a kulcsfigura, aki a következõ szezonban is itt lehet. Nagyon fontos játékosunk és ha marad, nagyon boldog leszek."

 

 

Nyári igazolások

 

"Ed Woodwardnál van a listám, mit akarok, mit szeretnék. Úgyhogy most rajta és a tulajdonosokon a sor. Minden jót kívánok Mr.Woodwardnak a munkájához, hisz most én kikapcsolok, mert nagyon elfáradtam. Visszamegyek Manchesterbe, majd onnan Londonba, utána pedig irány Portugália. Innentõl nem érdekel majd a foci. Most szabadságon vagyok. Nem akarok látni egyetlen barátságos mérkõzést, önzõ vagyok. Nem tudom megtenni, hogy megnézzem. Elég volt. Nagyon kemény hónapokon mentünk keresztül, kevés játékosunk volt. De azzal, hogy egy szezon alatt három serleget nyertünk és ott leszünk a Bajnokok Ligájában, nagyon boldog vagyok, ez volt a legnehezebb szezonom."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!