Darmian: Magabiztosan készülhetünk a következõ szezonra

Matteo Darmian úgy érzi, õ és csapattársai a Manchester Unitednél önbizalommal telve tekinthetnek a 2017/18-as szezon elébe, miután sikerült megnyerniük az Európa-ligát.


A Vörös Ördögök egy 64 mérkõzésbõl álló, embert próbáló szezon végén tudták feltenni a pontot az i-re, amikor a stockholmi Friends Arenaban a holland Ajaxot 2-0-ra legyõzve a döntõben megszerezték történetük hatodik európai kupasikerét.

 

Ez már a harmadik kupa volt a Community Shield és a Ligakupa után, amelyet José Mourinho elsõ Old Traffordon töltött szezonjában a magasba emelhettek, ezzel pedig a klub trófeagyûjteményét is teljessé tették.

 

Bár a játékosok mostanra már jól megérdemelt pihenõjüket tölthetik, Darmiant azonban ez se tartotta vissza attól, hogy kicsit elõre tekintsen a következõ szezonra, amely kapcsán megjegyezte, az európai kupasiker még nagyon sokat érhet számukra a késõbbiekben is.

 

"Teljessé tettük a klub trófeagyûjteményét, magunk és a szurkolók nagy örömére. A Manchester United történetében még egyik csapat se tudta megnyerni ezt a sorozatot, úgyhogy mi vagyunk az elsõk, akinek ez sikerült. Történelmet írtunk, emellett pedig megszereztük a szezon harmadik kupáját, úgyhogy szerintem ez nem olyan rossz" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Szerintem megérdemelten gyõztünk. Hosszú, de nagyon jó út vezetett a fináléig, ahol végül gyõzni tudtunk, most pedig boldogok vagyunk. Élvezhetjük a nyarat, a következõ szezont pedig önbizalommal telve kezdhetjük."

 

 

A Svédországban aratott sikernek köszönhetõen a Vörös Ördögök kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája következõ kiírásának fõtáblájára is, augusztus 8-án, Macedóniában pedig a Bajnokok Ligája döntõjének gyõztesével, azaz vagy a Real Madriddal vagy pedig a Juventusszal randevúznak majd az Európai Szuperkupa döntõjében.

 

Amikor arról kérdezték, a klubnak ott kell-e lennie az európai klubfutball elitsorozatában, Darmian így felelt:

"Igen, természetesen."

 

"A Manchester Unitednél teljesen megszokott, hogy a Bajnokok Ligájában szerepel a csapat. Most megnyertük az Európa-ligát, így a következõ szezonban már a BL-ben játszhatunk. Nagyon boldogok vagyunk emiatt."

 

Az Európa-liga döntõje érzelmekkel teli és megrendítõ volt mindenkinek, akinek van valamilyen kapcsolódása Manchesterhez, a városi Arenaban kevesebb, mint 48 órával korábban történt terrortámadás után.

 

"Azt kell hogy mondjam, a Manchesterben történtek miatt a siker nem volt olyan édes, mint arra számítottunk" - tette hozzá.

 

"Természetesen ez a gyõzelem az áldozatoknak és hozzátartozóiknak is szól."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!