Poole kivárja míg eljön az ideje

A Manchester United walesi tinije, Regan Poole elfogadja, hogy türelmesnek kell lennie, ha beakar törni a Manchester United felnõtt csapatába.


Poole ugyanazon a tavaly februári estén mutatkozhatott be a Vörös Ördögöknél felnõtt szinten, amikor Marcus Rashford is megcsillantotta tehetségét a kezdõcsapatban és két gólt szerezve egymaga elintézte az FC Midtjyllandot az Európa-ligában.

 

Míg az azóta eltelt 15 hónapban a 19 éves Rashford a felnõtt csapat állandó tagjává vált és bemutatkozhatott az angol válogatott felnõtt csapatában is, addig Poole visszatért a tartalékok közé az Old Traffordon.

 

Mielõtt kedden este a touloni utánpótlás tornán pályára lépne Wales színeiben Franciaországban, a középhátvédként bevethetõ Poole elárulta, eltökélt, hogy bizonyítsa képességeit és beverekedje magát José Mourinho kegyeibe.

 

"Egy kicsit már belekóstolhattam a felnõtt csapat légkörébe, és ezt újra át szeretném élni" - kezdte a jövõ hónapban 19. születésnapját ünneplõ Poole.

 

"De még csak 18 éves vagyok, és néha az embernek hátra kell egyet lépnie és gondolkodnia, 'még van néhány évem, még van egy kis idõm'. Úgyhogy most még egy kicsit türelmesnek kell maradnom és várnom kell."

 

"Néha az embert el tudja tántorítani és keseríteni, amikor azt látja, hogy a csapatok font milliókért igazolnak középhátvédeket, de még hosszú idõ áll rendelkezésemre itt, és remélhetõleg a jelenlegi szerzõdésem lejárta után is itt maradhatok."

 

 

A cardiffi születésû Poole 2014. szeptemberében, 16 évesen mutatkozhatott be felnõtt szinten az angol profi labdarúgásban a Newport játékosaként, majd egy évvel késõbb a Unitedhez igazolt, és bizonyos feltételek teljesülése esetén akár 400 ezer fontot is kasszírozhat érte volt csapata.

 

"Szeretnék a klubnál maradni ameddig csak lehet, úgyhogy én távolabb, egészen 21-22 éves koromig tekintek elõre, nem foglalkozok a nagy összegû igazolásokkal" - tette hozzá.

 

"Természetesen gyönyörû volt bemutatkozni 17 évesen, amire nem számítottam. Számomra az egy nagy siker volt, és minél többször szeretném még ezt átélni."

 

Poole jelenlegi szerzõdésébõl még két év van hátra, a klub pedig plusz egy éves hosszabbítási opcióval is rendelkezik, neki viszont hiányzik a felnõtt szinten való bizonyítás lehetõsége, így nyitott lenne arra, hogy kölcsönben szerencsét próbáljon.

 

"A kölcsönjáték lehetõsége fennáll az esetemben is, de még nem beszéltem a klubbal arról, hogy mik a terveik velem a következõ szezonra."

 

"Ezt a döntést nehéz lenne meghozni, mert a Unitednél a világ legjobb edzõi kezei alatt dolgozhatok, és minden arról szól, hogy a klub szerint mi az, ami a legjobb a számomra."

 

"De szeretném kipróbálni magamat kölcsönben. Hiányzik, hogy a felnõttek között küzdhessek, annál nincs jobb érzés számomra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!