Csodálatos derbi lesz a túrán

Jose Mourinho szerint a szurkolók csodálatos élményben részesülnek majd, amikor július 20-án elsõ alkalommal lesz olyan manchesteri derbi, amit nem az Egyesült Királyságban - a túra kapcsán Houstonban - rendeznek.


A United és városi riválisa, a City otthonuktól mintegy 6000 kilométerrel távolabb mérkõznek meg egymással az International Champions Cup keretein belül. Ez a találkozó lesz az egyike azon hét összecsapásnak, ami vár a Vörös Ördögökre az Aon által támogatott 2017-es túrán.

 

Egy évvel ezelõtt lett volna már egy ilyen összecsapás, ám akkor Pekingben olyan rossz idõjárási viszonyok uralkodtak, hogy a szervezõk úgy döntöttek, a mérkõzés elmarad. Mourinho elmondta, ezt a meccset is felhasználja arra, hogy csapatát jól felkészítse a következõ szezonra.

 

"Azzal, hogy nincs a nyáron EB vagy VB, úgy gondolom, minden klub úgy fogja kezdeni a felkészülési szezonját, hogy az összes játékosukra számíthatnak" - nyilatkozta a menedzser a ManUtd.com-nak. "Esélyem lesz arra, hogy próbálkozzam különféle dolgokkal és Guardiola is ugyanezt fogja tenni."

 

"Számomra, és talán számára is, az eredmény nem lesz a legfontosabb, sokkal inkább az, milyen minõségi focit játszunk és hogy próbáljuk megvalósítani azokat, amiket az elõtte lévõ hetekben gyakorlunk majd."

 

"Szerintem a szurkolók számára csodálatos lesz, hisz két nagy klub játszik majd és ez egy derbi lesz. Tavaly nyáron nem tudtuk lejátszani ezt a találkozót Kínában, de most nagyszerû körülmények között le fogjuk játszani, legmagasabb szintû szervezés lesz és azt hiszem, nagyszerû lehetõség lesz számunkra és a City számára, hogy megmutassuk magunkat Amerikában és felkészüljünk az új bajnoki szezonra."

 

 

Jose feltárta, élvezte azt, amilyen szenvedéllyel vannak a labdarúgás iránt Manchesterben és amilyen tiszteletteljes kapcsolat van a United és a City között.

 

"Kedvelem a rivalizálást" - magyarázta. "És szeretem ezt is, mert szerintem ez egy jó rivalizálás. Tavaly háromszor játszottunk egymás ellen - kétszer a Premier League-ben, egyszer pedig  a Ligakupában - és ezek nagyon jó mérkõzések voltak szoros eredményekkel - 2-1, 1-0 és 0-0.'

 

"Jó érzelmek szabadultak fel és mindig azt éreztem, jó és fair meccsek voltak ezek, a pályán rivalizáló játékosok között jó kapcsolat volt, akik egyébként ugyanabban a városban élnek. Valószínûleg találkoznak is egymással. A szurkolóktól pedig szenvedélyt, ugyanakkor tiszteletet is éreztem. Ez egy olyan fajta rivalizálás, ami csak jó a két klub számára."

 

Amikor arra kérték, hasonlítsa össze a manchesteri derbit hasonló rangadókkal, rivalizálásokkal, Mourinho így folytatta: "Minden nagy része voltam. Az Interrel a Milan ellen, a Reallal az Atletico és a Barcelona ellen, a Portóval a Benfica ellen, sok londoni derbit megéltem, amikor a Chelsea-nél voltam, most pedig ez."

 

"Mindegyik más, mégis mind ugyanolyan. A kultúra miatt is más, a klubok miatt is más, hisz minden klub különbözõ, de mégis mindegyik ugyanolyan, mert többrõl szólnak ezek, mint három pontról és az érzelmi faktor miatt kicsit többek ezek, mint egy mérkõzés."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!