Olosunde: Vale remek példaként szolgál

Matthew Olosunde elmondta, örömmel tölti el az, amit az elõzõ szezonban elért és remek példaként szolgált számára Antonio Valencia.


Az amerikai fiatal otthonosan mozgott jobb bekk poszton a tartalékok között és az Arsenal, valamint a Tottenham elleni bajnokikra elutazhatott az elsõ csapattal.

 

Miután játékához már a támadások segítését is hozzá tudta tenni, a 19 éves labdarúgó elárulta, az Aon Training Complex-ben minden segítséget megkap.

 

"Nagyon örülök annak, ahogyan a szezon alakult" - mondta a ManUtd.com-nak. "Hatalmas dolog volt számomra, hogy az elsõ csapattal is utazhattam. Sokkal másabb, amikor velük vagy. Csak azt gondolod végig: 'Hûha!"

 

"Mindannyian barátságosak és beszélnek hozzád, próbálnak segíteni. Egy kicsit együtt edzhettem velük, ami óriási élmény volt. Nagyon élveztem. Szerettem volna a keretbe is bekerülni, de jó tudni, hogy esélyem lehet rá."

 

Olosunde otthonosan érzi magát Manchesterben azután, hogy a tavalyi év elsõ felében érkezett a csapathoz és határozottan jól mozgott a tartalékok védelmének jobb szélén.

 

"Boldog vagyok azzal, ahogyan játszottam és ahol játszom. Élvezem a focit, valamint a pályán kívüli dolgokat is."

 

"Egy kis kultúrsokk ért, mikor ide jöttem, de voltam már így elõtte, úgyhogy annyira azért nem volt más, még ha hosszú ideje is lakom itt, ami persze azért nagy változást jelent. Épp az amerikai válogatottban játszottam, amikor megkértek, hogy jöjjek próbajátékra."

 

"Csak annyit tudtam gondolni: 'Hûha!'. Elcsodálkoztam és meg sem szólaltam. Az egyik barátommal jöttem el a próbajátékra, aki szintén szerepelt az utánpótlás válogatottban, úgyhogy egy csapattársammal voltam itt."

 

Olosunde sokat nõtt és igazi fizikális játékossá vált, aki a szélen jó hatást képes gyakorolni. Nyilvánvaló, hogy Valencia az, aki példaként szolgálhat számára azáltal, ahogyan képes volt a játékához oly sok mindent hozzátenni.

 

 

"Igen, õ egy igazi inspiráció" - folytatta Matthew. "Bomba támadó, de közben nagyszerû a védekezésben is. Igazán felnézek rá. Amikor nézem a játékát, csak arra gondolok, mennyire nagyra értékelem õt, hiszen egy kiváló játékos és olyan szintet képvisel, ami jó célt jelent, mit kitûzhetek magam elé. Nagy és erõs srác."

 

"Sokat követel ez a játék, úgyhogy Mark Hulse [a klub atlétikai fejlesztõje] rengeteget dolgozik velünk, próbál felépíteni minket, erõsíteni, hogy képesek legyünk a legmagasabb szinten játszani."

 

"Nicky Butt is sokat segített nekem. Egy szélen használt, beszélgetett velem és elmondta, min kell dolgoznom, mit csinálok rosszul. Próbál segíteni a pályán és azon kívül is."

 

Érdekes lesz látni, hogy Olosunde továbbra is ilyen gyorsan fejlõdik-e, amikor elkezdõdik a következõ szezonra való felkészülés. De addig is örömmel fogadja a jól megérdemelt pihenõt.

 

"Haza fogok menni New Jersey-be, hogy lássam a családomat és a barátaimat. Júliusban a felkészülés sok, nagyon kemény munkát kíván, de bármi is lesz, csak a tõlem telhetõ legjobban fogok játszani."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!