Mourinhót lenyûgözte Herrera gondolkodásmódja

A Manchester United menedzsere nem gyõzte dicsérni Ander Herrerát egy egyetemi elõadáson.


Jose Mourinho egy csoport egyetemistának tartott elõadást Lisszabonban, amikor arról kezdett el beszélni, hogy Ander Herrera az egyik legokosabb játékos, akivel valaha együtt dolgozott a karrierje során.

 

A spanyol középpályás az eddigi legjobb szezonján van túl a Vörös Ördögök játékosaként. Megnyerte a Ligakupát, az Európa-ligát és a Sir Matt Busby - év játékosa díjat is.

 

Herrera gyors gondolkodása

 

A fent említett címeken, és elismeréseken kívül Herrera a meccs embere címet is bezsebelte az Ajax elleni, 2-0-s gyõzelemmel záruló, Európa-liga döntõ után.

 

Mourinho elmondta, hogy Herrera remek helyzetfelismerésének volt köszönhetõ, hogy a United meg tudta duplázni az elõnyét Henrikh Mkhitaryan góljával.

 

Herrera szólt Mkhitaryannak a szöglet elõtt, hogy menjen elõre, az Ajax kapuja elé, ugyanis az örmény játékos eredetileg jóval a tizenhatoson kívül helyezkedett el, így fennállt annak a veszélye, hogy összeszedheti a második sárgáját, ha esetleg a hollandok kontráznának.

 

Az egyik diák, aki ott volt az elõadáson, a Redditen osztotta meg Jose Mourinho szavait.

 

 

Mourinho nagyon elégedett Herrerával

 

"Mourinho sokat beszélt Herreráról, és azt mondta, hogy õ az egyik legokosabb játékos, akivel együtt dolgozott a karrierje során."

 

"Herrera a kapus elé küldte Mkhitaryant, amíg õ a tizenhatoson kívül helyezkedett el. Mourinho azt mondta, hogy ez a jelenet frusztrálta és az kérdezte, hogy 'Mi a fene folyik a pályán?"  VIDEÓ

 

"Amint kiderült, Herrera felelõsséget vállalt az adott szituációban, ugyanis Mkhitaryannak már volt egy sárga lapja. Ha az Ajaxnak sikerült volna egy gyors kontratámadást vezetnie, akkor fennállt volna annak a veszélye, hogy Mkhitaryan szabálytalankodni fog, és leküldik a pályáról."

 

"Mourinho elmondta, rendkívül elégedett, hogy olyan játékosai vannak, akik önállóan meg tudják oldani az adott helyzetet, és alkalmazkodnak a pályán történõ eseményekhez."


vavel

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!