Méhecskés mez a rangadón

A július 20-án megrendezésre kerülõ városi derbin - amit Houstonban játszanak egyébként - mindkét klub méhecskés mezben szerepel majd.


Most elõször történik meg, hogy a két manchesteri klub az Egyesült Királyságon kívül meccsel és elõször játszanak majd egymással a májusi, manchesteri terrortámadás óta.

 

A méh Manchester ipari örökségét és az ott dolgozókat jelképezi és szimbólumnak számított már a viktoriánus korszak óta, 1842-tõl pedig a város címerében is helyet kapott.

 

A houstoni NRG Stadiumban sorra kerülõ összecsapás után mindkét klub elárverezi a meccsen viselt mezeket, és az ebbõl befolyó összeget átutalják a 'We Love Manchester' jótékonysági alapba.

 

A méh megjelenése a mezeken a két klub közös összefogásának része, a City és a United közösen 1 millió fontot fizet a korábban említett alapba, mely összeggel a 22 halálos áldozat családját, valamint a 64 sérültet és családjukat kívánják segíteni.

 

 

A Manchester City vezérigazgatója, Ferran Soriano elmondta: "A májusi, pusztító támadás óta Manchester továbbra is hatalmas erõt és közösségi érzést mutat, valamint a klubnál mindenki gondol az érintettekre. A méhecske szimbolizálja mindazt, amiért Manchester egy ilyen különleges város és játékosaink óriási büszkeséggel fogják viselni ezt a mezt, demonstrálva szolidaritásukat a manchesteri közösséggel."

 

Ed Woodward, a United ügyvezetõ alelnöke hasonló gondolatokat fogalmazott meg: "A májusi, tragikus terrortámadás óta Manchester városa nagy erõt és egységet mutatott, megmutatva, milyen különleges város is ez."

 

"Az, hogy a méhecske rajta lesz a mezünkön, ismét csak azt mutatja, micsoda közösségi szellem uralkodik a városban és a klubnál. Természetes, hogy továbbra is segítünk az adománygyûjtésben úgy is, hogy szurkolók millió látják majd a mérkõzést."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!