Mourinho a Galaxy elleni meccsrõl

A Manchester United egy Los Angeles Galaxy elleni kényelmes 5-2-es gyõzelemmel kezdte meg amerikai túráját.


José Mourinho a MUTV-nek adott nyilatkozatában beszélt a mérkõzésrõl, a fõbb eseményekrõl és a játékosokról. Ebbõl csemegézünk:

 

Pozitív nyitány

 

„Jó mérkõzés volt, és Tim [Fosu-Mensah] kivételével megúsztuk a sérüléseket is. Számomra a legfontosabb az volt, hogy megmérkõzzünk, illetve, hogy a játékosaimat lássam egy olyan rendszerben, amiben csak kétszer játszottunk az elõzõ szezonban. Ez messze van a játékrendszerünktõl, de az elmúlt két napban sokat dolgoztunk ennek fejlesztésén.”

 

A Galaxy egy jó teszt volt

 

„Az edzõjük nem gyõzelemre játszott, az volt a célja, hogy a játékosai tapasztalatot gyûjtsenek. Hozzánk hasonló taktikát választott: két félidõ, két csapat. A második félidõben egy rutinosabb, erõsebb csapattal játszottak, akik ellen nehezebb dolgunk volt, de úgy gondolom, hogy az 5-2-es eredmény egyik csapatot sem érdekli igazán. Ez egy jó edzés volt és köszönettel tartozom neki és a Galaxy játékosainak, hogy megmérkõztek velünk.”

 

Hárman a védelemben

 

„Öt napot edzettünk, amibõl kettõt ebben a három védõs rendszerben. Négy óra munkánk volt ebben, szóval nem számítottam sokkal többre, viszont tovább kell dolgoznunk rajta arra az esetre, ha a szezonban közben három védõvel szeretnénk játszani. A Rosztov ellen kétszer is így álltunk fel, és talán még többször is így lesz.”

 

 

Lukaku csatlakozott a támadósorhoz

 

„Nem lehet Rooneyt és Lukakut összehasonlítani, hiszen Rooney nálunk nem csatár volt, viszont Lukaku egy olyan erõcsatár, aki háttal várja a labdát az ellenfeleknek. Ez egy olyan pont a csapat támadásépítéseiben, amelyre a hátsó vonalakból is mindenkinek figyelnie érdemes. Nagyon gyors és ma megmutatta, hogy igazi csapatjátékos, alávetette saját céljait a csapat fejlõdésének érdekében.”

 

Rashford a sor elején

 

„Csak úgy tud fejlõdni egy fiatal, ha minél több percet tölt a pályán. Ilyen korban még változik az ember testfelépítése: három centiméterrel magasabb, mint amikor 13 hónappal ezelõtti érkezésemkor volt, valamint pakoltunk rá egy kis izmot, de kerültünk mindenféle speciális edzést, hogy ne menjen a gyorsaságának rovására. Ma külön csapatban szerepeltek Lukakuval [elsõ és második félidõ], de úgy gondolom, hogy együtt is jól mûködnek majd.”

 

Marcus még többször be fog találni

 

„Az elõzõ szezonban volt egy idõszak, amikor mindenki azt mondta, hogy nehéz lesz õt játszatnom, mégis az egyik legtöbbször pályára lépõ játékosunk volt, ami jót tesz a fejlõdésének. Szerepet kapott az Európa-liga fontos párharcaiban, amibõl sokat tanult. Õ egy profi játékos nagyszerû hozzáállással. Tavaly nem sok gólt szerzett és nagy helyzeteket is elpuskázott, de ez nem nagy dráma, mert része a fejlõdésnek. Mind tudjuk, hogy többször lesz eredményes, mint az elõzõ szezonban.”

 

Carrick kapitány

 

 „Nincs csapatkapitány helyettesünk, elég egy kapitány, aki egyértelmûen Michael. Nem szeretem azt a gondolkodást, hogy a csapat legrégebbi játékosának kell a kapitánynak lennie, pedig sokszor látni ezt, hogy valaki azért viseli a karszalagot, mert másoknál elõbb érkezett. Lépésrõl-lépésre haladunk, de fel kell készülnünk, hiszen Michael lesz a kapitányunk egy évig, vagy talán kettõig, ha úgy dönt és a szervezete képes megfelelni a Premier League és a Bajnokok Ligája elvárásainak. Azonban ebben a szezonban õ az egyetlen csapatkapitányunk.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!