Real Salt Lake 1-2 Manchester United

A United megnyerte második felkészülési mérkõzését is. Romelu Lukaku megszerezte elsõ gólját.


Erõs kezdõvel szállt harcba az MLS-ben szereplõ alakulat, míg Jose Mourinho igen felforgatta csapatát az LA Galaxy ellen felküldött kezdõhöz képest.

 

Már a meccs elején látszott, hogy a hazaiak nagyobb nehézséget okoznak a Vörös Ördögöknek, mint a Los Angeles-i gárda. Több lövõhelyzet is kialakult Silváék elõtt, ám vagy rossz volt a kivitelezés, vagy Joel Pereira hárított.

 

Az elsõ 15 percben a United alig jutott el az ellenfél kapujáig, Lukaku csak nagyon ritkán kapott labdát. 

 

Jól folytatták a Salt Lake játékosai, erõfeszítéseik góllá érett a 23. percben, amikor Silva kapott jó labdát, betört a tizenhatoson belülre, megharcolt Jones-szal, majd Pereira mellett a kapuba gurított.

 

Sokáig azonban nem örülhettek a szurkolók, elõbb Lukaku lövését még fogta a kapus, ám a 29. percben már nem tudott hárítani a portás. Lingard, Lukaku, Lingard, Mkhitaryan volt a labda útja, szép támadás végén az örmény támadó 16 méterrõl lõtt a bal alsó sarokba, 1-1.

 

A hazaiaknál sorcsere történt bõ 30 percnyi játék után, ami után már nem tudott olyan ellenállást kifejteni a Real. Gyorsan gólt is kapott; Micki balról tekert a kapu elé, a belga óriás egy csellel elküldte a védõt és a kapust is, majd a hálóba gurított, fordított a manchesteri gárda.

 

Szünetig több gól már nem esett, így jöhetett a pihenõ és a cserék tömkelege.

 

Nagyon lassan csordogált medrében a mérkõzés, a kapusoknak szinte dolguk sem akadt, sokkal inkább a játékvezetõnek, aki sok alkalommal kellett a sípjába fújnia kisebb-nagyobb szabálytalanságok miatt.

 

A nagyobbak közé tartozott Valencia megmozdulása a 68. percben, amikor Saucedot rúgta fel a United bekkje. A játékvezetõ elõször csak elbeszélgetett az ecuadorival, majd miután látta, hogy ápolásra szorul a hazai játékos, kiállította a United csapatkapitányát.

 

Közben a Real Salt Lake-nál ismét számos csere zajlott le, felfrissítve a csapat, hátha sikerül kiegyenlíteni a tíz emberrel játszó angolok ellen.

 

A 73. perc hatalmas lehetõséget hozott a Salt Lake-nek, ám a tizenhatos elõterébõl leadott lövés ha centikkel is, de elkerülte Romero kapuját.

 

Négy perccel késõbb Martial harcolt nagyot, megtartotta a labdát, majd elrobogott jobb szélen, onnan megpróbált beadni, de Rashford elõl szögletre mentettek. A sarokrúgás után Pereira tekert középre, Smalling érkezett, de öt méterrõl kapu fölé bólintott.

 

A francia játékos volt a legaktívabb a második félidõben, a 85. percben is komoly helyzete volt; Mitchell indult el a bal oldalvonal mellett, jól játszotta meg Fellainit, akitõl Martial kapott labdát. A támadó egy csellel tisztára játszotta magát, de erõs lövése elszállt a kapu fölött és mellett.

 

Az utolsó pillanatban egyenlíthetett volna a hazai gárda, de Curinga kemény löketét Romero a rövid saroknál szögletre paskolta.

 

Megint rengetegen kaptak lehetõséget Mourinhótól, ami nagyon jót tesz a csapatnak és ha ezúttal nem is parádézva, de sikerült gyõzni, ami csak növelheti az öltözõn belüli hangulatot.

 

 

Felkészülési mérkõzés
Real Salt Lake 1-2 Manchester United
Rio Tinto Stadium

 

United: Pereira(Romero 46.) - Fosu-Mensah(Valencia 46.), Lindelöf(Bailly 46.), Jones(Smalling 46.), Blind(Darmian 46.) - Carrick(Herrera 46.), McTominay(Fellaini 46.) - Lingard(Martial 46.(Tuanzebe 90.)), Pogba(A.Pereira 46.), Mkhitaryan(Mata 46.(Mitchell 60.)) - Lukaku(Rashford 46.)
Cserék: De Gea

 

Gólszerzõ: Silva 23' illetve Mkhitaryan 29', Lukaku 38'

 

Kiállítva: Valencia

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!