Manchester United 2-0 Manchester City

Az elsõ olyan városi derbit, melyet nem az Egyesült Királyságban rendeztek meg a United nyerte meg és továbbra is veretlen a felkészülési túrája során.


Jose Mourinho erõs csapatot küldött fel az elsõ félidõre, míg kollégája, Pep Guardiola néhány fiatal játékosnak is esélyt adott a kezdéskor.

 

Ennek fényében nem volt meglepõ, hogy a Vörös Ördögök rajtoltak jobban. Elõbb Herrera bombáját kellett kapu fölé tolnia Edersonnak, majd Mkhitaryan is próbálkozott, ám az örmény lövése nem talált kaput.

 

Bõ tíz perc játék után a City is helyzetbe került; De Bruyne centerezett jobbról, Pogba nem követte Agüerót, ám Lindelöf kisegítette a középpályást és menteni tudott.

 

A United továbbra is dominánsabbnak tûnt, Micki és Herrera kifejezetten aktív volt lövések tekintetében, de egyikük sem talált a kapuba. Pogba is beállt a lövõk sorába, de szabadrúgását könnyen fogta Ederson.

 

Félórányi játék után a City elõtt adódott hatalmas lehetõség, Roberts került helyzetbe, de Smalling blokkolni tudott, akárcsak a pillanatokkal késõbbi ismétlésnél is. A társak sokat köszönhettek most az angol hátvédnek.

 

Végre gólok is társultak a United helyzeteihez. Szinte a semmibõl szerzett vezetést csapatunk, Ederson feleslegesen rohant ki kapujából, Lukaku fejjel elvitte mellette a labdát, de kissé kiszorított helyzetbe került, ami azonban nem jelentett akadályt neki és az üres kapuba lõtt, 1-0!

 

 

Rashford sem maradt le csatártársa mögött, Mkhitaryan passzát követõen magabiztosan lõtt a hosszú alsóba, megduplázva a Vörös Ördögök elõnyét.

 

Alig telt el egy perc a gólok után, amikor Foden 17 méterrõl leadott lövését tolta szögletre De Gea.

 

A szünet elõtt már nem történt változás az eredményben, így jöhetett a fordulás és a cserék sorozata.

 

Sajnos a második játékrész jóval alacsonyabb színvonalat hozott, mint az elsõ 45 perc. Bár mindkét oldalon akadt néhány helyzet, a komolyabb gólszerzési lehetõségeket a Mourinho-csapat alakította ki.

 

Szinte a semmibõl veszélyeztetett Rashford, a jobboldali vonal mellõl ívelt kapura, Edersonnak nagyot kellett nyújtóznia, hogy ne hulljon be a játékszer a kapujába. Nem sokkal késõbb Stones suta labdakezelése után Lukaku küldött kapura egy bõdületesen erõs lövést, ami a léc és a kapufa illesztését találta el, majd kettétörve a kaput.

 

Pogba is próbálkozott, de csak oldalhálóig jutott, míg a másik oldalon Foden tûnt agilisnak. Gabriel Jesus is próbált aktívan játszani, de a védelem állta a sarat.

 

Az utolsó percekben épp a 33-as számú játékos lõhetett volna gólt, ám rosszul találta el a játékszert, majd Fernandinho távoli kísérletét tolta léc fölé Romero.

 

A Vörös Ördögök élesebbnek tûntek egész találkozón, így teljesen megérdemelt gyõzelmet arattak városi riválisuk ellen.

 


International Champions Cup
Manchester United 2-0 Manchester City
NRG Stadium

 

United: De Gea(Romero 46.) - Valencia(Fosu-Mensah 77.), Lindelöf(Bailly 46.), Smalling(Jones 46.), Blind(Darmian 46.) - Herrera(Fellaini 62.), Pogba - Lingard(A.Pereria 77.), Mkhitaryan(Carrick 62.), Rashford(Martial 62.) - Lukaku
Nem használt cserék: J.Pereira, Mitchell, Tuanzebe, McTominay

 

Gólszerzõ: Lukaku 37', Rashford 39'

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!