Rio: Mindent bele kell adnunk a gyõzelemért

Rio Ferdinand az Inside Unitednek adott interjút, melyben elmondta, miért hiszi azt, hogy a végjátékban ragyogni fognak a Vörös Ördögök.


Az elõzõ szezonban is beszélgettünk ilyenkor, mikor még versenyt futottatok a trófeákért. Majd nagy csalódással véget ért a szezon. Miket tanultál abból?
Nos, mi csupán egy ponttal maradtunk le a bajnoki címrõl, így nem hiszem, hogy nagy hibát vétettünk volna. Egy-két buta mérkõzést vesztettünk és ott volt még a Chelsea elleni hazai találkozó is, ahol nem érdemeltünk vereséget. Ha ott nyerünk, meg lett volna a bajnokság. Minden szezonban - akár nyersz, akár vesztesz - tudsz valamit meríteni a teljesítményedbõl. Az elõzõ szezonban nem játszottunk túl jól és a következetesség sem volt meg a csapatban. Ebben a szezonban még mindig nem játszottunk igazán jól, de kiegyensúlyozottság érzõdik rajtunk, ahogy a veretlenségi sorozatban is futottunk. Ez az egész csapatnak önbizalmat adott. Tudtuk, hogy a csapat rugalmas és mindig tudtuk, ha épp egy meccsen emelni kell a tempón, azt könnyedén meg tudjuk tenni.

A United elszenvedett pár vereséget az utóbbi idõben. Hogy reagálsz az elvesztett mérkõzésekre?
Utálom ezt. Amikor gyerek voltam, sírtam is egy vereség után. Emlékszem, egy Metropolitan Police tornán játszottunk, édesapámnak pedig félre kellett hívnia, hogy beszéljen velem, mert a csapattársaimmal kiabáltam egy vereség után. Egyikük még sírt is miattam, mert azt mondtam róla, nem ad bele keményen mindent. Én ilyen vagyok. Ugyanez van, mikor egy számítógépes játékkal piszmogok, mindig nyerni akarok. Ha ez az érzés elhagyna engem, eljönne az ideje annak, hogy szögre akasszam a cipõmet.

Sikerülne Vidát is megsiratnod valahogy?
(Nevet) Igen, azt hiszem, bár õ sem szeret veszíteni. Az egyik olyan játékosunk, aki még az edzéseken is mindig gyõzni akar. Mindig beszélgetünk a carringtoni öltözõben edzések után, elemezzük azokat a dolgokat, amiket rosszul tettünk és amiért nem nyertünk.

Ebben a szezonban már többször hátrányból jöttetek vissza, ami mutatja, a csapat valóban nem szeret veszíteni. Mit mond ez a csapatról?
Azt gondolom, ez mindenki számára megmutatja, mekkora elhatározás és vágy van bennünk. A csapatok tudják, mikor a Manchester United ellen játszanak, csak akkor van vége egy mérkõzésnek, ha a játékvezetõ lefújta. Mi mindig a végéig hajtunk, nem számít hány gólra van szükségünk, hogy visszajöjjünk, vagy hány perc van hátra. Ez a filózófia erre, amióta csak az eszemet tudom. Valószínûleg több meccset nyertünk meg az utolsó néhány percben, mint bármely más csapat a bajnokságban...mert ez illeszkedik a klub arculatához.

Éreztél félelmet valaha az ellenfél részérõl, amikor a United küzdött a fordításért?
Igen, biztosan. Ha hátrányban vagyunk, majd visszajövünk a meccsbe, az ellenfél tudja, mi nem elégszünk meg annyival. Soha nem elégedünk meg a döntetlennel és nem dõlünk hátra, mint aki jól végezte dolgát. Mindig a gyõzelemre hajtunk és a múltban már többször is sikerült megtennünk, mindig azok a mérkõzések járnak a fejünkben. Mindig mindent megadunk a gyõzelemért és ez a menedzser érdeme. Ez az egyik ok, amiért szeretek a Manchester Unitedért játszani.

Elképesztõ, hogy utoljára 2009. márciusában kaptál lapot. Hogyan magyarázod ezt a hihetetlen fegyelmezettséget?
Minden a szerelésen múlik. Soha nem a szabálytalanság a célom. Mindig próbálom tisztán megszerezni a labdákat. De a szerencsének is része van ebben biztosan, néhány játékvezetõ talán elnézõbb volt velem szemben. De nincs nagy titok ebben. A cél, hogy tisztán szerezzem meg a labdát, akkor nincs büntetés. Ám nem mindig voltam ilyen fegyelmezett. Amikor gyerek voltam, egyszer verekedésért állítottak ki az iskolai csapatból. Az osztályteremben egyébként nem voltam túl rossz - bár kicsit szemtelen voltam és sokat beszéltem.

Sokan azt mondják, az Arsenal és a Chelsea elleni mérkõzések lesznek kulcsfontosságúak. De ott van még hét találkozó, mely dönthet a bajnokságról...
Ez így van. Természetesen szeretnénk legyõzni a Chelseat és az Arsenalt, de azokért sem kapsz több pontot. Meg kell nyerni minden mérkõzést, ez a lényeg. Ilyenkor már a tapasztalat a fontos, amibõl a Unitednél bõven van. Tudjuk, hogy nem csak a nagy meccsekrõl szól ez. Minden héten teljesítenünk kell, bárki is az ellenfél.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!