Mourinho: De Gea marad

José Mourinho garantálja, hogy David De Gea a Manchester United játékosa marad.


A spanyol válogatott kapus 2011 nyarán csatlakozott a Vörös Ördögökhöz és azóta a világ egyik legjobb kapusává fejlõdött, több mind 250 meccsen védte a csapat hálóját és hét trófeát nyert a klubbal. 2012/13-ban angol bajnok, 2016-ban FA-kupa gyõztes és 2017-ben Európa-liga gyõzelmet is ünnepelhetett.


A vasárnapi Real Madrid elleni mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón San Joséban Mourinho magabiztos választ adott a De Gea jövõjét firtató kérdésre.


“Garantálhatom, hogy idén nálunk marad” - kezdte a menedzser. “Az az érzésem, hogy nagyon nehéz elmennie innen. Nagyon õszinte, egyenes srác. Már régóta megkörnyékezték, azonban a klub elzárkózott, most azonban nyitottunk.”

 

“Mindig úgy vagyok, ha egy játékos menni akar, hadd menjen, mert ha itt tartjuk õket akkor nem azt kapjuk tõlük, amit elvárunk” - folytatta Mourinho. “Így nyitottak voltunk egy igazolásra, de végül úgy döntöttek, elzárkóznak. Nagyon boldognak, koncentráltnak látom, jobban hajt mint eddig bármikor és 100%, hogy maradni fog nálunk.”

 

Romero jó hatással van De Geára


De Gea jövõje után az edzõ beszélt lenyûgözõ kapusállományáról, valamint arról, hogy Sergio Romero klasszis tavalyi formája miképpen javította David edzésmunkáját is.


“Nagyon elégedett vagyok Sergioval, de ugyanígy Daviddal is” - mondta. “Azt gondolom, ahogyan Romero játszott tavaly, az a lehetõ legjobb dolog volt, ami Daviddal történhetett, mert ez versenyhelyzetet teremtett neki, míg eddig alapember volt, biztos választás. Romero tavalyi formája után másképpen edz David is.”


“David sokkal jobb most, mint korábban, és rendkívüli feltételek között fejlõdhet. Szóval fantasztikus nekem, hogy mindketten csúcsformában vannak, ez lehetõvé teszi, hogy a pillanatnak és az ellenfélnek megfelelõ játékost választhassam, mert nyilvánvalóan különbözõ kapusok” - folytatta Mourinho.


“Mindketten kiválóak és az, hogy Joel [Pereira] tõlük tanulhat és velük játszhat az is nagyon jó nekünk. Holnap Romero és David fognak játszani egy-egy félidõt. Ráadásul nem csak õk hárman vannak, hanem Sam Johnstone is bizonyított a Villánál. Remek kapus nagy potenciállal, úgyhogy jól állunk a kapusokkal.”


De ki fog játszani a BL-ben?

 

Ez az újságírói kérdés azért hangzott el, mert tavaly Romero kezdett szinte az összes Európa-liga összecsapáson. “Azt hiszem, hogy meccsrõl meccsre döntök majd” - mondta a menedzser.


“Sok mindentõl függ: az ellenféltõl, a kapusok formájától, hogy milyen bajnokik várnak ránk elõtte és utána. Nem fogom meccsrõl meccsre változtatni, hogy melyik kapus játszik, de igyekszek mindig elemezni és így dönteni. Az viszont biztos, hogy nem csak én, hanem mi mindannyian nagyon bízunk mindkét kapusban.”


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!