Rio: Manapság már más vagyok

Rio Ferdinand a közösségi oldalak rajongója, elmondja a saját twitter fiókja (@rioferdy5) segített abban, hogy az emberek felfogása megváltozzon a pályán kívüli Ferdinandról...


Távol a pályától, a Twitter fiókod nagyon népszerûnek tûnik. Mi volt az, ami elõször ösztönzött arra, hogy beleásd magad a közösségi hálóba?
Elsõsorban a saját énemet akarom megmutatni az embereknek. Sokan bizonyos módon értékelnek engem, leginkább a médiában látottak alapján. Ez alapján festettek egy képet rólam. Én is látok még most is rengeteg képet az újságokban, amiken mutatós fülbevalóval, nagy gyémánt nyaklánccal vagy arany órával mutatnak. De ez már nem én vagyok. Nyilvánvaló, hogy egy idõben ilyen voltam, de ez régen volt, még gyerek voltam szinte és a pénz maga új volt számomra. De ezeket a képeket igazságtalan most használni. Azóta már más ember lettem. Sokkal érettebb.

Gondolod, az emberek megértik ezt most?
Nos, a Twitter egy jó eszköz volt számomra, hogy megmutathassam valódi énem az embereknek. Hallottam, ahogy emberek beszélnek rólam, szerintük hétrõl-hétre vörös szõnyegeken közlekedem. De meg kell mondjam, egész életemben kétszer léptem ilyen szõnyegre. De legalább a Twitteren az emberek megérthetik, milyen is vagyok valójában, nem olyan, amilyennek a média ábrázol. Rengeteg köszönõ üzenetet kapok a rajongóktól, hgy megmutattam nekik, milyen is egy futballista valódi élete.

De még mindig vannak félreértések a labdarúgókról?
Határozottan. Néhányan úgy gondolják, egy futballista élete a gyönyörû autókról, hatalmas nyaralásokról és magánrepülõkrõl szól. Esküszöm, néhányan azt hiszik, repülõvel megyünk tejért is a sarki boltba. Amikor vonattal utazom, megkérdezik néhányan mit keresek én ott. Azt hiszik megvettem a vonatot, vagy valami. Ez furcsa. Azért ültem vonatra, mert szeretnék eljutni A-ból B-be és az a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás számomra. A kis dolgok, mint mikor ülök a vonaton és csevegek, amik remélhetõleg segítenek megértetni az emberekben, hogy a futballisták is ugyanolyan emberek.

Szóval azt mondod, a Twitter áthidalta a szakadékot a futballista és egy átlag ember között?
Abszolút. Sok szurkoló arra panaszkodik, hogy nem lehet kapcsolatot teremteni játékosokkal és ezt meg is értem. De nem mindannyiunkkal. Szeretek válaszolni a rajongóknak, esetleg vitába is szállni velük. Ez egy pozitív élmény. Minden héten - majdnem naponta - mondják az emberek, hogy ösztönzõleg hatottam rájuk, vagy hogy jókat nevettek a tweetjeimen. Néhányan megköszönik a klubbal való kapcsolatot - sokan ezáltal közelebb érzik magukat a Manchester Unitedhez.

Már fél millió rajongód van. Azt hiszem a Pókember mondta ezt, nagy hatalom nagy felelõsséggel jár...
Igen, ez a Twitterre is vonatkozik, nem vitás. Körültekintõ vagyok a közösségemmel és felelõsségem van, hogy bizonyos határokon belül maradjak. Mert vannak határok. A világ egyik legnagyobb klubjában játszom, úgyhogy néha óvatosnak kell lennem. Jónéhány alkalommal volt, hogy beszéltem a klub kommunikációs stábjával, mielõtt tweeteltem volna bizonyos dolgokról és különbözõ dolgok voltak, amik átlépték volna a határokat. De ez így jó, én értem, hogy mindig is a klub és a csapat az elsõ.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!