Mourinho: Rooney távozása érzelmes pillanat volt

Jose Mourinho elárulta, hogy elérzékenyült, amikor Wayne Rooney 13 év után távozott a Manchester Unitedtõl.


A 31 éves játékos július elején hagyta el az Old Traffordot, miután Romelu Lukaku a csapathoz érkezett.

 

Rooney csupán 5 gólt szerzett 25 Premier League meccsen az elmúlt szezonban, melybõl 15 alkalommal lépett pályára kezdõként. Ezzel úgy tûnt, hogy Mourinho elsõ manchesteri szezonjában csak mellékszerepet szánt a csapatkapitány számára.

 

A portugál szakember elárulta, hogy megérti Rooney távozásának okát, hiszen több idõt szeretett volna a pályán tölteni, de azt hozzátette, hogy a klubnál mindenki örült volna, ha a maradás mellett dönt.

 

 

"Nagyon hiányzik. Azt hiszem, hogy õ egy fantasztikus srác. Nem vagyok olyan ember, aki elérzékenyül a munkája során, de amikor õ távozott, ez megtörtént" - mondta Mourinho.

 

"De tudom, hogy õ nagyon jó lesz az Everton számára, és az Evertonnak is nagyon jól jött õ."

 

"Nem volt nehéz elengedni, mert õ megérdemelte ezt. Megérdemelte, amit kapott és mi tisztán megmondtuk neki, hogy szeretnénk, ha maradna."

 

"Azonban tiszteletben is tartjuk azt, hogy boldog szeretne lenni - amely véleményem szerint azt jelenti, hogy minden meccsen pályára küldeni õt és még több játéklehetõséget adni a számára."

 

"Az õ korában, a genetikai adottságait, a testfelépítését és a személyiségét figyelembe véve, nem gondolnám azt, hogy egy olyan játékos lenne, akinek visszaesett volna a motivációja, és nem igazán boldog, ha nem léphet pályára."

 

"Azt hiszem, hogy az õ teste képes a legnagyobb intenzitáson dolgozni minden nap és minden mérkõzésen. Tehát megkapta tõlünk a tiszteletet: ha valaki távozni szeretne, akkor meg kell, hogy könnyítsük neki ezt."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!