Faria elégedett a felkészülési szezonnal

A Manchester United másodedzõje, Rui Faria szerint a a Vörös Ördögök játékosai nagyon jól állnak erõnléti állapotuk fejlesztésében az új szezont megelõzõen, amellett pedig lenyûgözõ sikereket is arattak a nyár folyamán.


Vasárnap este 3-0-s gyõzelemmel térhetett haza a Manchester United Norvégiából, amikor a Valerenga együttesét gyõzték le felkészülési mérkõzésen, miután az Amerikai Egyesült Államokban ötbõl négy mérkõzésüket megnyerték nyári túrájuk során.

 

Az osloi mérkõzést követõen Rui Faria arról beszélt a MUTV-nek, mennyire sokat fejlõdött a csapat mérkõzésrõl-mérkõzésre, José Mourinho és legénysége pedig pontosan ebben reménykedett a nyári szünetet követõen.

 

"Mi soha nem úgy tekintünk ezekre a mérkõzésre, hogy az eredmény miatt aggódunk" - kezdte Faria.

 

"Más nézõpontok sokkal fontosabbak, mint az eredmény. Természetesen ha a teljesítményünk jó eredménnyel is tud párosulni az mindig nagyon jó. A játékosok jól teljesítenek, azt teszik, amit elvárunk tõlük. Minden egyes pályán töltött perc nagyon fontos számukra."

 

"Tudják, hogy az ilyen jellegû mérkõzések nagy erõpróbák a felkészülésükben. Õk jól teljesítenek, mi pedig nagyon elégedettek vagyunk minden egyes játékossal és azzal, amilyen eltökéltséggel állnak a feladataikhoz. A végén ez a javukra fog válni, mi pedig azon vagyunk, hogy a lehetõ legtöbbet kihozzuk belõlük, mire a szezon elsõ tétmérkõzése következik."

 

"Nagyszerû látni azt, hogy néhány játékos teljesítményében milyen fejlõdés állt be, ráadásul ezt a mérkõzést azután játszottuk, hogy hazajöttünk az Államokból, így az idõeltolódást se pihente ki még mindenki. Tehát ez a mérkõzés minden elvárásunknak megfelelt. A legtöbb játékosnak 45 percnyi, vagy még egy kicsit annál is több játéklehetõséget tudtunk biztosítani."

 

 

A Vörös Ördögök góljait Norvégiában Marouane Fellaini, Romelu Lukaku és az ifjú Scott McTominay szerezték, utóbbinak ráadásul ez volt pályafutása elsõ találata a felnõtt csapat színeiben.

 

"Scott egy vérbeli profi, egy igazán tehetséges srác, úgyhogy tudja, mi kell ahhoz, hogy nagy karriert futhasson be és szép jövõ elõtt álljon" - tette hozzá Faria.

 

"Egyértelmûen látszik, hogy imád futballozni. Ez a túra nagyon fontos volt ennek a srácnak, motivációs és önbizalom szempontjából is sokat adott neki." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!