Manchester United 2-1 Sampdoria

A Vörös Ördögök megnyerték utolsó felkészülési mérkõzésüket. Az új igazolás, Nemanja Matic is pályán volt.


Várható volt, hogy Jose Mourinho a kezdõcsapatba nevezi legfrissebb szerzeményét, Nemanja Matic-ot, hiszen kell a szerb középpályásnak a játékidõ, hogy minél hamarabb készen álljon a szezonra.

 

Magabiztosan rajtolt a United, mely három védõvel állt fel. Fölényes labdabirtoklással és labdavesztés után azonnali letámadással elérte azt, hogy ellenfele nagyon keveset találkozott a játékszerrel. 

 

Mégis a Samp elõtt adódott az elsõ helyzet; Blind úgy gondolta, visszapasszol De Geához, aki azonban még ivott a kapu mellett, így a spanyolnak nagyon iparkodnia kellett, hogy ne kapjon gólt csapata. Vetõdött is, védett is, de mivel kézzel tette ezt, a játékvezetõ szabadrúgást ítélt az olaszoknak - mindezt öt méterre a manchesteri kapu gólvonalától. A pontrúgást blokkolta a védelem, majd kontrát indított a Mourinho-alakulat. Valencia suhant el a jobb szélen, megjátszotta Mkhitaryant, aki átívelt Darmianhoz. Matteo beadással próbálkozott, amire Micki érkezett és közelrõl a kapuba bólintott - csodaszép kontra volt.

 

 

Néhány perc múlva egy remek felívelés után Quagliarella ívelt kapura, de centiket tévedett. De Geától ez bõven bemehetett volna...

 

Talán ez a helyzet kellett ahhoz, hogy a manchesteriek stabilabbá váljanak, hiszen a félidõ hátralévõ részében - leszámítva az utolsó perceket - nem sok alkalom jutott a Samp játékosainak ahhoz, hogy a játékszerrel ismerkedjenek.

 

Sõt, leginkább a manchesteri támadásokat, sarokrúgásokat lehetett feljegyezni - elõbbiben leginkább Valencia jeleskedett, aki több nagyszerû beadást is ívelt a kapu elé, ezekbõl elsõsorban Mkhitaryan próbálkozott, de az örmény nem talált ismét kaput.

 

Lukaku is lehetõséghez jutott, szélrõl tört befelé, majd tüzelt, de a labda centikkel elsuhant a hosszú kapufa elõtt. A belga csatár az Evertonban is szerette az olyan eseményeket, amikor üres területre befutva kapott labdát szélen, majd onnan kellett megoldani a feladatot.

 

Összességében egy remekül letámadó manchesteri csapatot láthattunk, a játékosok fegyelmezetten játszottak és megérdemelten vezettek.

 

A második játékrészre négy cserét hajtott végre Mourinho, ám a szerkezet nem sokat változott az elsõ félideihez képest. A meccs irama és színvonala azonban igen - sokat romlott.

 

Bár az elsõ 45 perc sem hozott kimagaslóan sok helyzetet, ez a második félidõre csak csökkent. 

 

Aztán szinte a semmibõl gólt szerzett mindkét csapat. Elõbb a United talált a kapuba, Valencia beadását Fellaini tálalta Herrera elé, aki hálóba lõtt, ám les miatt érvénytelenítették a gólt.

 

Pillanatokkal késõbb a középpályáról megindulva szép támadást vitt végig a Samp, amit Praet lövése zárt le - góllal. Egyenlítettek az olaszok. 

 

Közben a portugál menedzser behozta Martialt és Rashfordot, amivel már szerkezeti átalakítások is történtek, visszaállt négy védõre a United. Ám ez a változtatás nem hozta meg a várt lendületet és veszélyt. Egészen a 81. percig kellett várni az újabb találatra, ekkor Martial lapos passzát Mata 15 méterrõl vágta a kapuba - ismét a Unitednél volt az elõny.

 

Az utolsó percekben nagyszerû szögletvariációt láthattunk, Herrera kapott labdát, a baszk játékos 22-rõl lõtt, az épp beálló Puzzo kapus nagyot védett, akárcsak Rashford tekerésénél.

 

Az eredmény már nem változott, a United gyõzelemmel zárta felkészülési szezonját. Immár a tétmeccsek következnek, kezdve jövõ kedden a Real Madrid elleni Szuperkupa döntõvel.

 

 

 

 

Felkészülési mérkõzés
Manchester United 2-1 Sampdoria
Dublin, Aviva Stadium

 

United: De Gea(J.Pereira 76.) - Lindelöf(Bailly 76.), Smalling(Bailly 77.), Blind(Martial 60.) - Valencia, Matic(Carrick 46.), A.Pereira(Herrera 46.), Pogba(Fellaini 46.), Darmian(Jones 76.) - Mkhitaryan(Mata 46.), Lukaku(Rashford 60.)
Nem használt cserék: J.Pereira, Fosu-Mensah, McTominay

 

Gólszerzõ: Mkhitaryan 8', Mata 81' illetve Praet 64'

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!