Carrick: Minden fronton harcolni fogunk

Michael Carricket júliusban nevezték ki a Manchester United csapatkapitányává, és egy hónappal ezt követõen cseppet sem változott hozzáállása a dolgok megközelítésében. De miért is változott volna? Michael az, aki ismeri a sikerhez vezetõ utat.


A 36 éves középpályás már tizenegy szezont lehúzott az Old Traffordon, több mint 450 mérkõzésen szerepelt és 17 elhódított trófeájával a klub történelmének egyik legsikeresebb játékosa. Jose Mourinho elsõ, sikerekben gazdag szezonját, valamint egy pulzáló felkészülési szezont követõen, az örökzöld 16-os és a csapatkapitányi karszalag újdonsült, büszke viselõje magabiztos afelõl, hogy a 2017/18-as idényben még nagyobb sikerek következnek.

A United Review magazin Carrick korábbi klubja, a West Ham United elleni Premier League szezonnyitó elõtt készített széleskörû interjút Michaellel, aki felvázolta céljait és ambícióit az új idényre való tekintettel.

"Nehéz megállapítani azt, milyen esélyeink is vannak a bajnokságban, de készek vagyunk a tabella élére törni" - mondta Michael. "Határozottan fejlõdött a csapatunk, erõsebbnek látszunk, és már egy év a hátunk mögött van menedzserünkkel és stábjával, jobb helyzetben vagyunk ezáltal, mint tavaly voltunk, minden adott ahhoz, hogy jól alakuljanak a dolgok."

"Ha összességében tekintünk a tavalyi szezonra, úgy véljük talán feljebb is végezhettünk volna a bajnoki tabellán, és az általunk nyújtott teljesítményeknek garantálniuk is kellett volna ezt. De könnyû itt ülni és errõl beszélgetni. Fejlõdnünk kell, hiszen a végén messze voltunk a tabella elejétõl. Remélhetõleg ebben a szezonban ott leszünk a tûz közelében, és küzdeni fogunk érte."

 

 

 


Amikor arról kérdezték, a bajnokság tekinthetõ-e a United elsõ számú célkitûzésének, Carrick így folytatta: "A bajnokság különleges jelentõséggel bír, hiszen nagyon nehéz megnyerni. Amikor végül sikerül, hihetetlen érzéssel tölt el a tudat, hogy ti voltatok a legjobb csapat az országban, és, hogy a gyõzelemhez vezetõ úton nagyon sok mindenen mentetek keresztül."

"A kupasorozatok is különleges jelentõséggel bírnak, mert ott más érzés kerít hatalmába. Egy trófea megnyerése mindig ugyanazt jelenti, az ezzel járó érzelmek pedig hihetetlenek. Persze egyik sorozat nívósabb a másiknál, de eltökélten fogunk harcolni minden fronton, hogy minél több trófeát gyûjthessünk be."

Frappáns tény, hogy Carrick elsõ mérkõzése a klub csapatkapitányaként pont elsõ profi klubja, a West Ham ellen esik meg, akik a nyáron jelentõs erõsítésen estek át, miután a Premier League-ben már bizonyító játékosok hadát szerezték meg. Joe Hart és Pablo Zabaleta a Manchester Citybõl, Marko Arnautovic a Stoke Citybõl, az egykori Manchester United közönségkedvenc Javier 'Chicharito' Hernandez pedig a Bayer Leverkusen csapatától érkezett.

Michael bízik benne, hogy mexikói ex-csapattársa megfelelõen teljesít majd a Kalapácsosoknál, ugyanakkor reméli, ez nem az Old Traffordon fog elkezdõdni. "Igen, úgy vélem, hogy fejlõdésen mentek keresztül. Most már Chicha is õket erõsíti, és remélhetõleg visszatérése alkalmával nem fog túl jól teljesíteni! A szezon további részére viszont a legjobbakat kívánom neki!"

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!