Carrick kupasikerre vágyik

A Manchester United középpályása, Michael Carrick eltökélt, hogy idén egészen az FA kupa döntõjéig, és ott gyõzelemig meneteljenek.


A világ legrangosabb kupasorozatának trófeája hiányzik már csak a 29 éves játékos virtuális gyüjteményébõl, amelyet egy alkalommal már majdnem magáénak tudhatott, ám 2007-ben fájdalmas körülmények között kicsúszott az elsõség a kezei közül.

 

Ugyanis a Manchester United játszotta az új Wembleyben az elsõ kupadöntõt a Chelsea ellen, amelyet végül a londoni Kékek nyertek meg Didier Drogba hosszabbításban szerzett egyetlen góljának köszönhetõen.

 

Mivel a Vörös Ördögök legutóbb 2004-ben diadalmaskodtak az FA kupában, ezért Carrick mellett olyan játékosok sem mondhatják el magukról, hogy révbe értek ebben a sorozatban, mint Wayne Rooney, vagy Nemanja Vidic, de az éppen akkor eltiltását töltõ Rio Ferdinandnak is hiányzik ez a cím a dicsõséglistájáról.

 

Azonban Carrick nagyon elszánt, hogy helyre tegyék ezt a kérdést az idei szezonban, amelyhez az Arsenal testén át vezet az út, akikkel szombaton a negyeddöntõben randevúznak az Old Traffordon.

 

 

"A csapatunk nagyobbik fele nem mondhatja el magáról, hogy megnyerte az FA kupát, úgyhogy elszántak vagyunk a továbbjutást illetõen" - mondta a válogatott középpályás a Manchester Evening News-nak.

 

"Szerencsésnek mondhatom magam, hogy játszhattam abban a döntõben, amely az elsõ volt az új Wembleyben 2007-ben, ám sajnos a Chelsea ellen végül vereséget szenvedtünk, így ez nem túl szép emlék."

 

"Nehezünkre esett feldolgozni az elvesztett döntõt. Nagyon szerencsés vagyok, hogy más trófeákat már módomban állt megnyerni, és ezekre nagyon büszke vagyok, de ez az egy dolog nagyon fájdalmas számomra."

 

"Szerintem ez elég nagy részben igaz a csapat többi tagjára is. Éppen ezért nagyon az lebeg a szemünk elõtt, hogy idén újra eljuthassunk a Wembleybe, és ezúttal gyõzedelmeskedjünk. Sokunknak ez az érem még hiányzik a gyüjteménybõl, és mindennél jobban akarunk egyet."

 

A hétközben az Arsenal kiesett a Bajnokok Ligájából, miután a Barcelona a párharc elsõ mérkõzésén összeszedett hátrányából fel tudott állni, és 3-1-es gyõzelmüknek köszönhetõen 4-3-as összesítéssel kiütötték az Ágyúsokat a további küzdelmekbõl.

 

Emellett a Ligakupában sem örülhettek jó élményeknek az Ágyúsok, ugyanis a gyõzelem kapujában megbotlottak a Birmingham City ellen, és így a középcsapatnak is jó szándékkal nevezhetõ City örülhetett két héttel ezelõtt.

 

Igaz azonban, hogy a United sem örvend éppen jó formának, ugyanis sorozatban két, fájó vereséget szenvedtek el legnagyobb riválisaik ellen. Mivel a két csapat a bajnoki címért folytatott versenyben is egymás legnagyobb riválisának számít, ezért Carrick nagyon pulzáló, kemény összecsapásra számít Arsene Wenger fiai ellen szombaton.

 

"Az Arsenal egyértelmûen nagyon tehetséges középpályás sorral rendelkezik" - tette hozzá.

 

"Ez a Barcelona elleni elsõ mérkõzésen is megmutatkozott."

 

"Nagyon technikásak, és egyben nagyon veszélyes az ellenfélre, ahogy játszanak. Semelyik csapat ellen nem változtatnak ezen a stílusukon. Mindig nagyon jó, és egyben nagyon szoros mérkõzéseket vívunk éppen ezért ellenük."

 

"Általában igazi futballt bemutató játékot játszanak, abban pedig biztos vagyok, hogy ez az, amit a szurkolók igazán élveznek."

 

"Mindig is nagy tisztelettel kezeltük õket, és mivel tudjuk, hogy a saját játékukat fogják játszani, ezért a lehetõ legjobb teljesítményre lesz szükség tõlünk is."

 

"Ez egy igazi gálaelõadás lesz. Olyan mérkõzés, amelyen mindenki játszani szeretne." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!