Mourinho Ibrahimovic visszatérésérõl

José Mourinho visszautasította, hogy határidõt szabjon meg Zlatan Ibrahimovic visszatérésére a Manchester Unitedben, azonban reményei szerint Karácsonykor már számíthat rá.


Ibrahimovic egy éves szerzõdést kötött csütörtökön a Vörös Ördögökkel, és már a visszatérés útjának második felénél jár azt követõen, hogy a 2016/17-es szezonnak sérülés vetett véget számára.

 

Nyilván ez a téma dominálta Mourinho mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját is pénteken, amely során a portugál menedzser megerõsítette, a Bajnokok Ligájába is nevezni fogja a svéd világklasszist.

 

"Nem hiszem, hogy készen fog állni a Bajnokok Ligája csoportkörére" - kezdte Mourinho.

 

"Nem hiszem, hogy erre bármilyen esély is lenne."

 

"Hogy van-e helyünk számára a Bajnokok Ligája nevezési listáján? Igen, van, szóval nem kell egyetlen játékost se kihagynunk a Bajnokok Ligája nevezési listájáról. De nem hiszem, hogy Zlatan bármilyen szinten is szerepet vállalhat majd a csoportkör során. Remélhetõleg a kieséses szakaszban már számíthatunk rá, de ehhez az elsõ két hely valamelyikén kell majd végeznünk."

 

Amikor Zlatan visszatérésének reális idõpontjáról kérdezték, a kétszeres BL-gyõztes szakember így folytatta:

"Nem akarok ezen gondolkodni. Nem is kérdeztem, és nem is beszéltem vele errõl, ahogyan az orvosi stábbal se. Szerintem õ egészen egyszerûen egy extra ember lesz számunkra a szezon második felére."

 

"Amikor a szezon második felérõl beszélek, akkor az normális esetben januárt jelent, a karácsonyi idõszak után, amikor újra nyit az átigazolási idõszak. De egyáltalán nincs ezzel kapcsolatban semmilyen gondolatom, és szerintem az a megfelelõ magatartás, ha nem ezzel foglalkozunk, hanem csak hagyjuk dolgozni, lépésrõl-lépésre haladni és segíteni a visszatérésében, amikor erre készen áll."

 

 

Mourinhot örömmel tölti el, hogy sikerült újabb egy évre megszereznie Ibrahimovic szolgálatait, és dicsérte a 35 éves játékost, vágyáért és eltökéltségéért, hogy visszatérjen a Unitedbe és szerepet vállalhasson a szezon során.

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy velünk van, mert ez mutatja a játékos, és a klub nagyságát és méretét" - tette hozzá.

 

"A játékos nagyságát abban, hogy számára igen egyszerû lett volna elbúcsúzni és azt mondani, hogy elég volt. Egy európai kupasiker a Manchester Uniteddel, egy súlyos sérülés, viszlát. De õ nem így tett."

 

"Tovább kergeti álmait, és a lehetõ legmagasabb szinten szeretne futballozni, ez pedig megmutatja, hogy amellett, hogy milyen játékos, milyen személyiség is õ."

 

"A klubról, és annak nagyságáról is sok mindent elárul ez - szerintem egy olyan klubnak, mint a Manchester United, meg is kell mutatnia, milyen nagy és megkerülhetetlen. Egy olyan játékos esetében, aki a Manchester United mezében harcolt, majd megsérült, a klubnak mellette kell lennie, éppen ezért nagyon boldog vagyok a klub és a játékos kapcsolata miatt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!