Manchester United 2-0 Leicester City

A United továbbra is hibátlan, ezúttal "csak" kétgólos sikert aratva gyûjtötte be a három pontot, amivel továbbra is elsõ a tabellán - és továbbra sem kapott gólt!


Jose Mourinho változtatott a bal szélen, Marcus Rashford helyett ezúttal Anthony Martial került a kezdõcsapatba, mely a többi poszton nem igazán változott.

 

A találkozó elején mindkét csapat lendületesen játszott, de sok hiba társult ehhez, így komoly helyzetek nem alakultak ki egyik kapu elõtt sem. Bár az ezúttal is látszott, hogy a Vörös Ördögök uralták a meccset.

 

A mérkõzés menete a 18. percig folyt ebben a mederben, utána azonban minden megváltozott; a United jóval magasabb fokozatba kapcsolt, ami után már jöttek is a helyzetek. Az elsõ komoly helyzet góllal is zárult; de a játékvezetõ les miatt érvénytelenítette. Pogba beadása után Lukaku harcolt a labdáért, 16-ról lõtt, Schmeichelrõl kijött a lövés, érkezett Mata, aki a hálóba passzolt. Nem biztos, hogy les volt...

 

Pillanatokkal késõbb Martial robogott el a szélen, Lukakut játszotta meg, aki visszapasszolt a franciának, kinek beadása a hosszún érkezõ Pogbát találta el, a középpályás azonban kapu mellé tüzelt.

 

Egy perccel késõbb Mata csodaszép csele után Schmeichel védett óriásit a spanyol játékos lövésénél.

 

A 23. percben egy ellentámadás végén Okazaki tüzelt, de De Gea biztosan védett.

 

Pogba rendkívül aktív volt, több lövése is volt, átlövésekkel próbálkozott, de nem járt szerencsével, pedig ígéretes kísérletei voltak.

 

Martial sem akart lemaradni a társaktól, de lövése nem talált utat a hálóba.

 

A manchesteriek óriási fölényt alakítottak ki a félidõ derekára, de a Leicester középsõ védõi jól állták a rohamokat. Rengeteg beadással próbálkozott a hazai alakulat, de ezek nem sok eredményt hoztak, sok sajnos társat sem talált. Viszont több remek, gyors labdajáratással fûszerezett támadást tudott kialakítani a Mourinho-csapat, amik már jóval ígéretesebbek voltak.

 

Fordulás után még nagyobb fölényt alakított ki magának a United, mely végre eredményt is hozott - gondolhattuk ezt az 52. percben, amikor Martial beadása Simpson kezén megpattant, Oliver játékvezetõ pedig büntetõt ítélt. Aprónak nem mondható szépséghiba, hogy Lukaku kihagyta a tizenegyest.

 
A még nagyobb manchesteri fölény még nagyobb esélyt jelentett a Leicesternek a kontrákra, amik komoly veszélyt is jelenthettek volna, ha Mahrez nem csak magára gondolt volna, hanem esetleg passzolt volna, hisz több alkalommal is a szélsõ lõtt ahelyett, hogy társat találjon meg nagyobb helyzet reményében.

 

Mindkét menedzser frissítette csapatát, ez Mourinhónak jött be jobban, hiszen a 70. percben Mkhitaryan szöglete után a három perccel elõtte beálló Rashford lõtt 10 méterrõl a hálóba, megszerezve a vezetést a hazaiak számára.

 

 

Olyannyira jól sikerültek a portugál cseréi, hogy a második gólt a másik két cserejátékos hozta össze; Lingard nagyszerûen lépett ki a védõk között, majd egy csel után lõtt, a labda útjában álló Fellaini pedig közelrõl a hálóba juttatta azt, 2-0!

 

Az utolsó percben hatalmas szépítési lehetõség adódott King elõtt, de a Rókák játékosának próbálkozását De Gea remekül hárította.

 

A túloldalon még Lukaku is betalálhatott volna, de lövését blokkolta Morgan, a labda így elkerülte a kaput.

 

Bár ezúttal a négy gól nem lett meg, ez a mai is egy magabiztos gyõzelem volt!

 

 

Premier League, 3.forduló
Manchester United 2-0 Leicester City
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Blind; Matic, Pogba; Mata(Rashford 67.), Mkhitaryan(Fellaini 74.), Martial(Lingard 76.); Lukaku.
Nem használt cserék: Smalling, Romero, Herrera, Darmian

 

Leicester: Schmeichel; Simpson, Morgan, Maguire, Fuchs; Mahrez, Ndidi, James, Albrighton(Gray 60.); Okazaki(King 60.), Vardy(Slimani 76.)
Nem használt cserék: Chilwell, Iheanacho, Hamer, Amartey

 

Gólszerzõ: Rashford 70', Fellaini 82'

 

Sárga lap: Mkhitaryan illetve James

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!