Wenger lehetett volna Sir Alex Ferguson utódja

Martin Edwards, a United egykori igazgatója szerint Arsene Wengert szemelték ki Sir Alex Ferguson utódjának.


Ferguson a 2001-2002-es szezon során bejelentette, hogy vissza szeretne vonulni, de egy idõ után meggondolta magát és még több, mint tíz évig az Old Traffordon maradt.

 

Még mielõtt Ferguson meggondolta volna magát, a United nem vesztegette az idõt, és a legnagyobb riválisaiknál próbálták megtalálni a legendás skót edzõ örökösét.

 

"Arsene volt az elsõ számú választásunk" - árulta el Edwards az új, Vörös dicsõség címû önéletrajzi könyvében.

 

"Amióta 1996-ban csatlakozott az Arsenalhoz, nagyon sikeres volt, különösen az elsõ teljes szezonjában, amikor sikerült dupláznia a csapatával."

 

 

"Azóta persze már túl van egy-két nehezebb idõszakon, de akkor õ volt a legjobb jelölt Alex helyettesítésére. Én legalábbis õt akartam a klubnál látni."

 

"Amikor felvettük vele a kapcsolatot, Wenger nyitott volt, így a londoni házában találkozott Peter Kenyonnal és velem, hogy meghallgassa a mondanivalónkat."

 

Annak ellenére, hogy számos találkozójuk volt, Edwards szerint a klub vezetõségének hierarchiája iránti elkötelezettsége tartotta az Ágyúsok menedzserét a londoni klubnál.

 

"Wenger lojális volt David Deinhez" - folytatta Edwards. "Nagyon közel állt Davidhez, és ezt nevezte meg a legfõbb indokának, amikor elutasította a United ajánlatát."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!