Stoke City 2-2 Manchester United

A Manchester United most sem tudta megtörni az átkot, Sir Alex Ferguson visszavonulása óta továbbra is nyeretlen a Stoke vendégeként.


José Mourinho három helyen változtatott az elõzõ fordulóhoz képest, a bal szélre visszakerült Rashford, míg Ander Herrera és Darmian elõször lépett pályára kezdõként a szezonban.

 

Aktívan kezdõdött a mérkõzés, Choupo-Moting már az elsõ percen kiugrott, de lövését blokkolták, míg válaszként a 2. percben a Rashford-Lukaku duó próbálkozott, de nem jutott lövésig a támadás.

 

A 3. percben Butland kirúgásából Jesé tört kapura, lövése viszont elment keresztbe a kapu elõtt.

 

Az elsõ 5 percet megnyomták a hazaiak, viszont a United ezután átvette az irányítást és labdatartással próbálta kontrollálni az addig kialakult adok-kapok játékot.

 

Az elsõ percek pörgése után fõként a mezõnyben folyt a játék, egy-két beadás, ütközés történt, a United annyira átvette az irányítást, hogy az elsõ negyed óra végén 73%-ban birtokolta a labdát.

 

A 17. percben Choupo-Moting távolról próbálkozott, de lövése jócskán elkerülte a kaput.

 

A 19. percben Herrera ugratta ki a szélen Lukakut, középen a helyén Pogba érkezett, de próbálkozását szögletre blokkolta a védelem.

 

A Stoke tömörülõ védelmét nehezen törte fel a United, többnyire mélységi indításokkal próbálkoztak. Egy ilyen végén a 24. percben Rashford lépett ki a védelembõl, lövését viszont Butland könnyen védte.

 

A 27. percben kicsit feljebb lépett a Stoke, így kialakult egy gyors oda-vissza támadássorozat: elõbb a hazaiak jutottak el a vendég kapuhoz, járatták a labdát, aminek a végén Shaqiri célozta meg a rövid sarkot 20 méterrõl, lövését De Gea magabiztosan védte. Az ellentámadás végén Rashford próbálta rafináltan a lábak között laposan ellõni a hosszú sarokra, Butland viszont leért a labdára. Fél perccel késõbb a svájci szélsõ hasonló távolságból a felsõ sarkot célozta meg, azonban kapusunk megint magabiztosan fogta a próbálkozást.

 

Az elsõ fél óra után 32-68-ra módosult a labdabirtoklás, míg a próbálkozások aránya 5-3 volt.

 

A 31. percben Matic próbálkozott messzirõl, lövése azonban fölé szállt.

 

A 43. percben Fletcher emelte ki a labdát a szélre, Diouf könnyedén befutott Darmian mögé, beadását pedig Choupo-Moting Baillyt megelõzve lõtte a kapuba, 1-0.

 

A félidõ hosszabbításában, a 46. percben Mkhitaryan szögletét a rövid saroknál Matic csúsztatta meg, középen Pogba érkezett, középre tartó fejese pedig Rashford fejérõl a kapu bal oldalában kötött ki, 1-1!

 

A 2 perces hosszabbítás végén Valencia kiugratását követõen Lukaku dropból kapura lõtt, Butland fogta a próbálkozást.

 

A második félidõre a hazaiak cseréltek, Martins Indi érkezett a védelembe, a United változatlan felállással jött ki az újabb 45 percre.

 

A Manchester United aktívabban kezdte a második félidõt, rögtön a játékrész elsõ percében Rashford lövését blokkolták, majd Valencia beadását tisztázták a hazaiak szögletre. A 48. percben Pogba középre tartó lövését fogta Butland.

 

Egy perccel késõbb a Stoke végezhetett el szögletet, veszélyesen jött a labda, de sikerült a védelemnek tisztázni.

 

A félidõ elsõ 10 percében a hazaiak sokkal bátrabban játszottak, a vendégeknél viszont elõjöttek a hibák, az 57. perc végén viszont mégis a United szerzett gólt: Darmian szerzett labdát a félpályán, megindult majd középre passzolt Mkhitaryannak, az örmény egy zseniális labdával kiugratta Lukakut, akinek elsõ lövését védte Butland, a kipattanót viszont az üres kapuba lõtte, 1-2!

 

 

A 62. perc végén továbbra is jött elõre a hazai csapat, balról Valencia mellõl érkezõ beadásra Jesé robbant be, De Gea bravúrral szögletre mentett. A sarokrúgást viszont Choupo-Moting gólra váltotta, Jones nagyot hibázott, 2-2.

 

A bekapott gólt követõen feljebb tolta a sorait a United, Pogba próbálta meglepni egy lövéssel Butlandet, aki védett. A szöglet után a hazaiak kapusa ütötte ki a labdát, amit utolsó emberként Valencia gyûjtött be, majd megindult vele, de a kapu mellé lõtt.

 

A látottak alapján Mourinho kettõs cserére szánta magát, 72. percben Martial és Mata érkezik Rashford és Herrera helyére.

 

Három perccel késõbb a hazaiak is cseréltek, Jesé helyére Berahino érkezett a kontrajátékot erõsíteni.

 

A 82. percben Martial nyeste középre a labdát, Lukaku tökéletesen érkezett, de kapu fölé lõtt. Egy percre rá a hazaiak végezhettek el oldalról egy szabadrúgást, Shaqiri labdáját azonban De Gea könnyedén lehúzta.

 

A 84. percben Mourinho elhasználta harmadik cseréjét is, Lingard váltotta Mkhitaryant.

 

A 89. percben Matát rúgta fel Allen a tizenhatos elõterében. A labda mögé Lukaku és Mata állt, a belga azonban a sorfalba lõtt.

 

A három perces hosszabbítás változatlanul a Stoke térfelén kezdõdött. A 92. percben Mata szögletét Zouma csúsztatta saját kapura, Butland óriási bravúrral mentett. A ráadás utolsó percében a hazai tizenhatosnál ide-oda pattogott a labda, Pogba húzta kapura, de kísérlete veszélytelen volt.

 

Összességében az eddigi négy bajnokit figyelembe véve talán most játszott a leggyengébben a csapat, nagyon sokat hibáztak játékosaink, amit az ellenfél kétszer is kihasznált, így a szezonban elõször nem csak gólokat kapott, de pontokat is vesztett a United, viszont a gólaránynak köszönhetõen továbbra is vezeti a tabellát.

 

Premier League, 4.forduló

Stoke City 2-2 Manchester United

Bet365 Stadium

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

Stoke: Butland; Zouma, Wimmer, Cameron (Martins Indi 46.); Diouf, Fletcher, Allen, Pieters; Shaqiri, Jesé (Berahino 75.); Choupo-Moting

Nem használt cserék: Grant, Adam, Crouch, Sobhi, Tymon

 

United: De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Darmian; Matic, Pogba, Herrera (Martial 72.); Mkhitaryan (Lingard 84.), Rashford (Mata 72.), Lukaku

Nem használt cserék: Romero, Blind, Carrick, Smalling

 

Gólszerzõ: Choupo-Moting 43’, 63’ ill. Rashford 45+1’, Lukaku 57’

 

Sárga lap: -


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!