Manchester United 3-0 FC Basel

Magabiztos manchesteri sikerrel zárult a ma esti mérkõzés, Lukaku továbbra is megállíthatatlannak tûnik.


Szakadó esõben rajtolt a találkozó, aminek a második perce majdnem gólt hozott; egy jobboldali szöglet után Lukaku lövését blokkolta a vendég védelem - nagy löket volt.

 

A hazaiak elképesztõ fölényt építettek fel, a Basel szinte át sem lépte a félpályát. Azonban ez a fölény leginkább csak a labdabirtoklásban és a passzok számában nyilvánult meg, kevés helyzet párosult a Vörös Ördögök játékához. 

 

Leginkább a félpálya és a vendégek tizenhatosa között gurult a labda, köszönhetõen a remek svájci védekezésnek. 

 

A 14. percben Matic csodás labdája után Lukaku szélrõl passzolt Martialnak, aki zseniálisan ugratta ki Matát. A spanyol beadást választott, ám Mkhitaryan a kapu fölé bólintott.

 

Egy perccel késõbb Lukaku harcolt óriásit, aminek meg is lett az eredménye, lövéshez jutott, bár próbálkozását fogta Vaclik.

 

Nem sokkal késõbb sajnálatos esemény miatt kellett megállítani a játékot - a csapatkapitányként pályán lévõ Pogba combizma húzódott meg, nem tudta vállalni a további játékot, Fellaini folytatta helyette. Egyelõre kár bármit is találgatni a francia középpályás sérülésének komolyságáról, de egy ilyen sérülés könnyedén 3-4 hét kihagyást is eredményezhet. Talán 1-2 napon belül többet fogunk tudni.

 

A félidõ derekán újabb szép támadást vitt végig Mourinho csapata, Mata ívelt a szélre kitolódó Lukakunak, aki laposan centerezett, Mkhitaryan pöccintése azonban a kapufát találta el, az ismétlést pedig fogta a földön ülõ kapus.

 

Jól mutatta a manchesteri mezõnyfölényt az, hogy a félidõ felénél 70-30 volt a labdabirtoklás százalékos aránya, míg az átadások száma 184-33 volt.

 

Félórányi foci után került helyzetbe a bázeli alakulat elõször, egy balról érkezõ beadást követõen Zuffi tüzelt 17-rõl, a játékszer azonban elkerülte a kaput - életerõs próbálkozás volt!

 

Ami az egyik oldalon nem sikerült, sikerült a másikon - Young kapott labdát szélen, egy nagyszerû csel után azonnal kapu elé tekert, Fellaini üresen ugorhatott fel és hat méterrõl a kapuba bólintott. Egyszerû játék a foci, legalábbis ez az 'old-fashioned' gól nagyon jól mutatta meg ezt.

 

 

Sajnos a gól után visszaesett a találkozó színvonala és már a United sem töltött annyi idõt ellenfele térfelén, mint elõtte.

 

A szünetre így egygólos hazai elõnnyel vonulhattak a csapatok. 

 

Fordulás után kissé feljebb lépett a vendégcsapat, mégis a United szerzett újabb találatot. Gyorsan elvégzett szöglet után Blind adta be a labdát, épp Lukaku fejére tekert, a belga csatár pedig nem vétett, 6 méterrõl a kapuba bólintott, 2-0!

 

 

Rom közel járt a duplázáshoz is, de Mkhitaryan szabadrúgása utáni fejesét szögletre mentette a vendégek kapusa.

 

Bõ egyórányi játék hatalmas lehetõség adódott a svájciak elõtt; a United örmény támadója csúnyán eladta a labdát, ami után azonnal támadásba indult a Basel, Elyounoussi lövését azonban kapu fölé tudta tolni De Gea.

 

A 67. percben Fellaini remek egyéni megoldásai után Martial került helyzetbe, de a francia estében nem tudta kapuba kotorni a játékszert. Egy perccel késõbb Young lõtt két szép csel után, de Vaclik szögletre tolta a bal alsóba tartó labdát.

 

Ahogy telt az idõ, úgy esett a meccs színvonala is, egyre kevésbé alakultak ki helyzetek a kapuk elõtt, aztán a semmibõl mégis betaláltak a hazaiak. Lukaku kiváló ütemben tálalt Fellaini elé, aki az alapvonal mellõl laposan centerezett. Mkhitaryan nem találta el a játékszert, de a hosszún Rashford igen és a kapuba lõtt. 

 

 

A hátralévõ néhány percben már nem történt semmi érdemleges, talán már mindkét csapat beletörõdött az eredménybe. A United biztosan tartotta otthon a három pontot és jól kezdte a BL idei szezonját.

 


Bajnokok Ligája, A-csoport
Manchester United 3-0 FC Basel
Old Trafford

 
Vezette: Ruddy Buquet (FRA)

 

 

United: De Gea, Young, Smalling, Lindelöf, Blind, Matic, Pogba(Fellaini 19.), Mata(Rashford 77.), Mkhitaryan, Martial(Lingard 69.), Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Valencia, Carrick

 

Basel: Vaclik, Suchy, Balanta, Akanji, Lang, Zuffi, Riveros(Oberlin 77.), Xhaka, Van Wolfswinkel(Bua 66.), Steffen, Elyounoussi
Nem használt cserék: Salvi, Gaber, Fransson, Schmid, Calla

 

Gólszerzõ: Fellaini 35', Lukaku 53', Rashford 84'

 

Sárga lap: Young, Blind illetve Balanta, Lang, Xhaka

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!