Mourinho: Rooney egy legenda

José Mourinho 'klublegendaként' aposztrofálta a Manchester United történetének legeredményesebb játékosát, Wayne Rooneyt, aki ellenfélként vasárnap elõször tér vissza az Old Traffordra.


A Vörös Ördögök korábbi csapatkapitánya, aki a United színeiben eltöltött 13 éve során 255 gólt szerzett tétmérkõzéseken, a nyáron intett búcsút Manchesternek és tért vissza nevelõklubjához, az Evertonhoz. 

 

Vasárnap ellenfélként elõször térhet vissza az egykori otthonául szolgáló Old Traffordra, Mourinho azonban biztos benne, hogy az Álmok Színházának közönsége nagyszerû fogadtatásban részesíti majd.

 

"Szerintem néha túlzottan is könnyedén használják az emberek a 'legenda' kifejezést, de nem ebben az esetben. Õ a klub igazi legendája" - kezdte a portugál menedzser a MUTV-nek egykori játékosa méltatását.

 

"A számok magukért beszélnek vele kapcsolatban. Õ egyértelmûen klublegenda itt Manchesterben, és biztos vagyok benne, hogy olyan fogadtatásban fog részesülni, amilyet megérdemel."

 

Amikor arról kérdezték, a kezdõ sípszó elõtt idõt szakítanak-e majd egy kis beszélgetésre, Mourinho így folytatta:

"Szerintem egyértelmû, hogy a mérkõzés elõtt összeölelkezünk, barátként váltunk el egymástól."

 

 

"De beszélgetni majd a mérkõzést követõen fogunk, amikor az öltözõ és az irodám ajtaja nyitva áll majd elõtte. Neki még be se kell kopognia."

 

Mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján Mourinho kiemelte, Rooney fogadtatása a kezdõ sípszó felharsanásával elkerülhetetlenül meg fog változni.

 

"Szerintem a stadion népe az általa megérdemelt fogadtatásban fogja részesíteni, de remélem csak a mérkõzés elõtt és után."

 

"Nem a mérkõzés alatt. A mérkõzés alatt õ az Everton játékosa, aki megakarja nyerni csapatának a találkozót."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!