Rekord árbevételt produkált a Manchester United

Több, mint fél milliárd fontot kasszírozott sorozatban második üzleti évében a Manchester United, miután bejelentették, rekord értékû, 581.2 millió fontos árbevételt produkáltak.


Míg José Mourinho legénysége csak szenvedett, és a 6. helyen ért célba a Premier League elõzõ szezonjában, ezen felül pedig a Bajnokok Ligájában se volt érdekelt, addig a klub pénztermelõ gépezete maximális fokozaton pörgött a mögöttünk hagyott teljes üzleti évben is.

 

A United lett az elsõ brit klub tavaly, amely elérte bevételeivel a fél milliárd fontos álomhatárt egy teljes üzleti periódus során, ezen a pozícióján pedig most ismét javítani tudott, 515.3 millió fontos bevételeit 581.2 millió fontra növelve a 2017. június 30-al zárult üzleti év folyamán.

 

A klub - amely 2005 óta elõször januárban a Deloitte Money League élére is visszatérhetett - rekord nagyságú, 80.8 millió fontos mûködési nyereséget és 199.8 millió fontos kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás elõtti eredményt produkált.

 

"Sikeres 2016/17-es szezont zárhattunk, amely végén három trófeával és a Bajnokok Ligájába való visszatéréssel nézhettünk a következõ idény elébe" - kezdte a Manchester United ügyvezetõ alelnöke, Ed Woodward.

 

 

"Ebben az évben több mint 581 millió fontos, rekord árbevételt értünk el, és rekord értékû, 199.8 millió fontos kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás elõtti eredményt produkáltunk."

 

"Elégedettek vagyunk a csapatunkba tett invesztícióval, és nagy örömmel nézünk a következõ üzleti évünk elébe."

 

A 2018. június 30-án záruló következõ üzleti évre 575 és 585 millió font közé várják a Manchester United bevételeinek nagyságát.

 

A Vörös Ördögök pénzügyi beszámolója alapján a klub fizetésekre költött összege 31.3 millió fonttal 263.5 millió fontra növekedett a nemrég zárult üzleti évben, miután José Mourinho kinevezését olyan játékosok leigazolása követte, mint Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan és Eric Bailly - azonban a bevételek nagyságához mérten nem változott meg a százalékos arányuk.

 

Kereskedelmi bevételeik 6.7 millió fonttal emelkedtek, részben annak köszönhetõen, hogy a teljes üzleti évbe beleszámított az adidasszal meglévõ megállapodásuk, illetve hogy növekedtek a Megastore eladásai is.

 

Örömteli hír még, hogy a United nettó adóssága az év során 47.8 millió fonttal 213.1 millió fontra mérséklõdött.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!