Southampton 0-1 Manchester United

A Manchester United egy olyan mérkõzést nyert meg, melyet tavaly valószínûleg csak döntetlenre hozott volna.


Jose Mourinho ismét lehetõséget adott Ashley Youngnak, aki remekül játszott az utóbbi meccseken és kiérdemelte a bizalmat. Visszakerült Romelu Lukaku is, míg a védelem közepén ezúttal is az Eric Bailly-Phil Jones kettõs kezdett.

 

Nem rajtolt jól a United, kicsit dekoncentráltnak tûnt több játékos is, Henrikh Mkhitaryan több labdát is elszórt, amibõl fordult a Soton, de szerencsére a társak kisegítették az örményt, Antonio Valencia pedig nagyon lassan reagálta le a dolgokat és nem egyszer könnyedén mögé került az ellenfél.

 

Az elsõ komolyabb lehetõség a hazaiak elõtt adódott, egy baloldali sarokrúgás után Redmond lõtt tíz méterrõl kapu fölé.

 

Talán ez is közrejátszott abban, hogy a Vörös Ördögök kezdtek felébredni és egyre több idõt töltöttek az ellenfél tizenhatosának elõterében, bár nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk egészen a 20. percig. Ekkor Young bolondította Cedric-et, majd remek beadást tekert Lukaku fejére, a belga csatár próbálkozását Forster még hárítani tudta, de a róla kipattanó labdát Rom közelrõl bekotorta a hálóba, megszerezve a vezetést a manchesterieknek.

 

 

A gól után a United visszaállt és kontrákra épített, míg a Szentek lelkesen próbálkoztak átlövésekkel, de sem Lemina, sem Bertrand nem járt sikerrel.

 

A 27. percben centiméterekre volt a United attól, hogy megduplázza elõnyét; Rashford végzett el szabadrúgást 23 méterrõl, a labda azonban a jobb kapufa mellett elsuhant - Forstertõl simán gól lett volna, ha beljebb jön a játékszer.

 

Ahogy telt az idõ, egyre több alkalom nyílt a vendégek elõtt a kontrákra, de sajnos az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, vagy épp a védelem tagjai mentettek igen fontos pillanatban. 

 

Félidõre maradt az egygólos elõny, ami igen karcsúnak tûnhetett, mindenképp kellett volna még egy találat.

 

A második félidõ nagyon nem úgy alakult, ahogy egy United szurkoló szeretné látni: a csapat teljesen visszaállt védekezni, a Soton pedig folyamatosan veszélyt jelentett a kapura.

 

Kezdõdött azzal, hogy a hazaiak sorozatosan rúghatták a szögleteket, majd jöttek az átlövések és beadások. Olykor könnyen tisztáztak a Vörös Ördögök, de voltak olyan lehetõségek, amikor nagyon kellett David De Gea remek megoldása.

 

A félidõ elsõ negyedórájában közel 60-40 volt a labdabirtoklás a Soton javára, ami még nõhetett is idõvel, ráadásul Mourinho cseréi sem jöttek be, pedig Herrerával és Smallinggal is próbált egyensúlyt hozni a csapatba, hogy megállítsa a Szentek rohamait, de azok csak nem akartak elapadni.

 

A hazai középpályán Romeu és Lemina nagyszerû párost alkottak, elõbbi nagy munkát végzett, míg utóbbi a hatalmas meló mellett nem egyszer óriási helyzetbe is került. Elõbb a 67. percben egy szöglet utáni fejesét tisztázta Fellaini a gólvonal elõl, majd a 78. percben csodás támadásépítés végén lõhetett közelrõl, de nem talált kaput.

 

A 79. percben Herrera elõtt adódott lehetõség a 2-0-ra, miután Lukaku zseniálisan tálalt elé, de a baszk középpályás 16 méterrõl kapu fölé bombázott, pedig senki nem zavarta túlzottan.

 

Az utolsó percekben nagyon ment az idõhúzás, a játékosok mindenképp szerették volna megtartani az elõnyt, ami végül - ha nehezen is - sikerült és nagyon fontos gyõzelmet arattak.

 

A ráadás pillanataiban Pawson játékvezetõ még a lelátóra küldte Jose Mourinhót, ám ez a kis közjáték már nem jelentett gondot a srácok számára.

 


Premier League, 6. forduló
Southampton 0-1 Manchester United
St.Mary's Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Southampton: Forster - Cedric(Ward-Prowse 83.), Hoedt, Yoshida, Bertrand - Lemina, Romeu - Tadic, Davis(Gabbiadini 73.), Redmond - Long(Austin 83.)
Nem használt cserék: McCarthy, Van Dijk, Pied, Hojbjerg

 

United: De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Young - Matic, Fellaini - Mata(Herrera 62.), Mkhitaryan(Smalling 75.), Rashford(Blind 93.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Carrick, Lingard, Martial 

 

Gólszerzõ: Lukaku 20' 

 

Sárga lap: Long illetve Young, Valencia, Lukaku, Herrera

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!