FA Kupa: Megtörtént a sorsolás

A Manchester United az FA Kupa elõdöntõjében a városi riválist kapta.


A Vörös Ördögök egy pikáns elõdöntõt játszhatnak április 16-án vagy 17-én a Wembleyben, ahol a városi rivális Manchester City lesz az ellenfele.

A sorsolást ma délután 5órától tartották, röviddel azelõtt, hogy a Kékek lejátszották volna FA kupa negyeddöntõjüket a Reading ellen az Eastlanden. Ám mostanra kiderült, a találkozót a City nyerte Micah Richards góljával, így õk jutottak be a legjobb négy közé.

A United eddig hétszer találkozott a Cityvel a kupában, öt meccsen nyertek, míg két alkalommal veszítettek mérkõzést a városi riválissal szemben.

Az utolsó manchesteri derbi ebben a sorozatban a United 2004-es gyõztes évében volt, akkor az ötödik körben találkozott a két gárda egymással és Ruud Van Nistelrooy két góljával, valamint Paul Scholes és Cristiano Ronaldo 1-1 találatával 4-2-re nyertek Sir Alex Fergusonék.

A másik elõdöntõt a Bolton és a Stoke játsza majd. A Wanderers 3-2 arányban nyert szombaton a Birmingham otthonában, míg a Stoke City ma délután gyõzte le a West Ham Unitedet 2-1-re.

A jövõ hónapi Wembley látogatás lesz Ferguson 10.FA kupa elõdöntõje és amennyiben megnyernék a kupát, úgy Ferguson hatodik FA sikere lenne, a klubnak pedig 12. összességében, ami természetesen újabb rekord lenne.


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!