Young: De Gea a világ legjobbja

Ashley Young kijelentette, nincs jobb kapus a világon, mint Manchester Unitedes csapattársa, David de Gea.


A spanyol portás volt a Vörös Ördögök sztárjátékosa az elmúlt szezonok során, köszönhetően világklasszis védéseinek, amelyet számtalan szakmai és a klub háza tájáról érkező elismerés, mint például Év játékosa-díjak is mutatnak. Legutóbb pedig már az Aranylabdára is jelölést kapott.

 

De Gea legutóbbi emlékezetes pillanata a múlt szombati, Liverpool elleni gól nélküli döntetlen során született az Anfielden, amikor valamilyen csodával határos módon lábbal tudta kivédeni a sokak által már a kapuban látott Joel Matip lövést.

 

Erről a védésről és David de Gea világfutballban elfoglalt helyéről Ashley Youngot is megkérdezte a MUTV, a United angol játékosának pedig nincsenek kétségei azt illetően, hova tartozik 26 éves csapattársa.

 

"Nem hiszem, hogy a posztján lenne jobb játékos nála" - kezdte Young a klub hivatalos tv-csatornájának.

 

"Néhány szezonnal ezelőtt már elmondtam, hogy szerintem ő lehet a világ legjobb kapusa, mostanra pedig szerintem el is érte ezt a státuszt."

 

 

Youngot azokról, az inkább bizarrnak nevezhető kritikákról is megkérdezték amit a csapat kapott a média bizonyos szegleteiből a Liverpool mérkőzés óta, annak ellenére, hogy az előzetesen is nehéznek ígérkező Anfielden rendezett összecsapásról értékes egy ponttal távozhattak.

 

"Nem figyelünk ezekre" - tette hozzá.

 

"Ezek a dolgok már csak ilyenek - az emberek megpróbálnak akkor is kritizálni, amikor megy a szekér. Biztos vagyok benne, hogy amikor visszatekintünk majd a szezon végén erre a mérkőzésre, akkor azt fogjuk megállapítani, hogy ez egy nagyon értékes pont volt számunkra."

 

"Ott mindig kellemetlen légkörben kell játszanunk, minden egyes alkalommal nehéz a mérkőzés. Ha ennek ellenére sikerül győzelmet aratni, az nagyszerű, de ha nem, akkor is az a cél, hogy ne kapjunk ki. Csapatként védekeztünk és egy értékes ponttal távozhattunk."  


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!