U23: United 1-3 Liverpool

A Manchester United U23-as csapata hétfő este a Liverpoolt fogadta a Leigh Sport Village-ben, és ihletett második félidei játékuk ellenére a Mersey-partiak gyűjtötték be a három pontot.


A 4557 néző előtt lejátszott találkozó első félidejének nagy részét a vendégek uralták, azonban ezt a fölényt csak egyszer tudták gólra váltani – Ovie Ejaria 14. percben szerzett találata révén.

 

Ricky Sbragia félidei szavainak hatására egy sokkal jobban játszó hazai csapat jött ki a második félidőre és James Wilson a 61. percben meg is szerezte az egyenlítő találatot, sőt kis szerencsével fordíthatott is volna a házigazda. Ehelyett a vendégek Marko Grujic és Harry Wilson révén újabb két gólt szereztek, ezzel eldöntve a találkozót.

 

A Premier League 2 találkozót Dávid és Góliát küzdelmeként lehetne titulálni, miután tizenkét csapatos tabellán a két északnyugati gárdát tíz klub választja el. A Liverpool az élről várhatta a fordulót, miután hét meccsen 18 pontot zsebeltek be, míg a United a táblázat másik végén tanyázott ugyanennyi találkozón 5 egységet  gyűjtve.

 

A legtöbben a vendégeket várták a találkozó favoritjának, de Manchester és a Mersey-part vörös felének összecsapását ilyen könnyű lenne megjósolni? Valójában az első 45 perc e szerint a forgatókönyv szerint zajlott.

 

 

Hatalmas önbizalommal játszva a Premier League 2 aktuális éllovasa megmutatta, hogy teljesen megérdemelt a tabellán elfoglalt helyezése. Azonban a United elleni kemény összecsapáson a Liverpool eredményessége csak Ejaria 14. perces góljára korlátozódott, így biztosan nem voltak elégedettek a kapu előtti teljesítményükkel. A másik kapunál viszont James Wilson és Demetri Mitchell is közel járt a gólhoz.

 

Az első félidő teljes mértékben a vendégeké volt, a szünet után azonban kiegyenlítődött a játék és a United a korábbiaknál nagyobb nyomást gyakorolt ellenfelére. A javuló játék eredményeként a 61. percben sikerült kiegyenlíteni: Joshua Bohui megindulása végén egy nagyszerű passzt adott Wilsonnak, aki Kamil Grabara kapujába lőtt.

 

Azonban a vendégek nem tettek le arról, hogy nyolcadik bajnokijukon a hetedik győzelmüket is megszerezzék, és ez sikerült is nekik: előbb a 71. percben Grujic fejelt a hálóba, míg három perccel később Harry Wilson volt eredményes egy tökéletes befejezést követően. A Liverpool kapuja előtt a mérkőzés végén egy kisebb roham alakult ki, de mind Indy Boonen, mind a csereként beálló DJ Buffonge próbálkozása a kapufáról pattant vissza.

 

Premier League 2 | Leigh Sports Village | Gólszerzők: J. Wilson 61; Ejaria 14, Grujic 71, H. Wilson 74 |

 

United: O'Hara; Riley, Warren, Williams R-S, Mitchell (Dearnley 81); Kehinde, Hamilton, Redmond, Boonen; Bohui (McIntosh-Buffonge 85); Wilson. Nem használt cserék: Richardson, Scott, Whelan.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!