Ligakupa: Újra idegenben

Idegenben, a másodosztályú Bristol Cityvel kell majd megküzdenie a címvédő Manchester Unitednek a Ligakupa 5. fordulójában.


A párosításokat eléggé nagy késést követően csütörtökön délután sorsolták ki, a mérkőzéseket, amelyek pontos időpontja egyelőre még nem tisztázott, a december 18-i héten fogják lejátszani.

 

A Vörös Ördögök természetesen minden tőlük telhetőt megtesznek majd azért, hogy megvédjék címüket, azt követően, hogy a klub történetében ötödik alkalommal magasba emelhették a második számú angol kupasorozat trófeáját idén februárban. José Mourinho legénysége a küldetést egy Burton Albion felett aratott kényelmes, 4-1-es hazai győzelemmel kezdte, majd a legjobb 16 között kedden a Swansea Cityn kerekedtek felül idegenben.

 

A Bristol City útja sokkal hosszabb volt a legjobb 8 közé, ugyanis már a Ligakupa első fordulójában bekapcsolódtak a sorozatba, amikor hazai pályán 5-0-ra kiütötték a Plymouth Agryle együttesét. Ezt követően Premier League csapatok skalpjait begyűjtve jutottak idáig Lee Johnson tanítványai, a Watfordot ugyanis idegenben 3-2-re, a Stoke City-t otthon 2-0-ra, míg a Crystal Palace-t legutóbb az Ashton Gate fanatikus szurkolótábora előtt 4-1-el küldték haza.

 

 

Korábban 35 alkalommal találkoztak a Vörös Ördögök és a Vörösbegyek, amelyek közül az 1909-es FA-kupa döntő kivételével - amelyet a United nyert 1-0-ra - mindegyik az egykori Football League első és másodosztályában történt. Legutóbb 1980. februárjában, az Old Traffordon randevúztak, ahol Dave Sexton irányításával 4-0-s hazai siker született, azt követően, hogy a két csapat első összecsapásán abban a szezonban, fordított pályaválasztás mellet 1-1-es döntetlent értek el.

 

A United korábbi akadémista kapusa, Luke Steele viseli a Bristol City 15-ös számú mezét, akik jelenleg a 7. helyen tanyáznak a Championshipben, azaz eséllyel pályáznak arra, hogy jövő nyártól a Premier League-ben szerepelhessenek.

 

A Ligakupa 5. fordulójának sorsolása:

Chelsea v Bournemouth
Arsenal v West Ham United
Bristol City v Manchester United
Leicester City v Manchester City


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!