United 1-0 Tottenham

A Manchester United nagy taktikai csatában Martial góljával legyűrte a Tottenham csapatát.


Némileg váratlanul, három középső védővel küldte pályára csapatát Jose Mourinho, amiben kezdőként kapott helyet a sérüléséből visszatérő Eric Bailly és az előző fordulóban sérülés miatt lecserélt Phil Jones is.

 

A Tottenham végezte el a kezdőrúgást, azonban a Vörös Ördögök uralták az első 10 percet. A második percben Lukaku kapott kiugratást, középre tett labdájára Llorisnak kellett kivetődnie, hogy ne jusson el a túloldalt érkező Rashfordhoz. Az ötödik percben Young tört be egy remek csellel a tizenhatosra, középre tett labdájába sikerült belekapnia a védőnek. A 10. percben Lloris eladott labdáját Herrera fejelte vissza Lukakunak, aki Rashfordnak továbbított, középen a tömörülésből az angol visszajátszotta, de Lukaku beadási kísérlete nagyon lecsúszott, így odaveszett a lehetőség.

 

Egy perccel később egy távoli lövéssel próbálkoztak a vendégek, de a labda éppen csak eljutott De Geáig, nem hordozott veszélyt.

 

A 12. percben egy távoli szabadrúgást tűzött kapura Rashford, de Lloris leért az alsó sarokra.

 

A kezdeti manchesteri rohamok után az első negyed óra végeztével már inkább taktika csata bontakozott ki, a United visszavett és átadta a területet a Spursnek, a vendégek is többször eljutottak a tizenhatosig, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani.

 

A 20. perc elején Sissoko középen üresen kapott labdát, 30 méterről eleresztett lövése hasonlóan végződött, mint korábbi próbálkozása, majd egy percen belül Alderweireld is távolról próbálkozott, az oldalhálót találta el.

 

A 28. percben a Tottenham a tizenhatosnál járatta a labdát, Davies beadása veszélytelennek tűnt, De Gea le is húzta, azonban nekiütközött Jonesnak, így kiejtette a játékszert, az óriási lehetőséget viszont Sissoko nagyon gyengén találta el.

 

A 37. percben Mkhitaryan esett el vitathatóan a felezővonalnál, a játékvezető előnyszabályt jelzett így a vendégek jöhettek, Son próbálta meg átlőni a hosszú alsóra, de a lövésében nem volt erő, így De Gea leért. Ebből jött a United és az ellenfél kapujánál előbb Young majd Rashford próbálkozását blokkolták.

 

A 41. percben egy szögletet követően Dier megelőzte Smallingot egy lepattanó labdánál, de De Gea védett.

 

 

A szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán. A félidő elején megint feljebb tolta sorait a United, de megmaradt az előző játékrészben kialakult taktikai faultokkal tűzdelt küzdelem.

 

Az 51. percben Young indult meg a bal szélen, laposan középre lőtt a túloldalt érkező Rashford irányába, de Lloris megint kivetődött a labdára.

 

Két perccel később a Tottenham jutott el tizenhatosig, Eriksen lőtte a tizenhatos sarkáról be a labdát, de próbálkozása se lövésnek, se beadásnak nem volt jó.

 

Az 54. percben Matic adott középre, a kifejelt labdát Mkhitaryan gyűjtötte be, becselezte magát a tizenhatoson belülre, lapos lövését Lloris nem tudta megfogni, az így kipattanó labdára Rashford robbant rá, de tisztáztak előle. A kivágott labdát még a Spurs térfelén visszaszerezte a United, majd megint az örmény indult meg és az alapvonaltól élesen belőtte, azonban a gyors labda Lukaku mögé érkezett így a belga nem tudott lőni. Fél perccel később Rashford adott középre, Lukaku kapáslövése a védőben akadt el.

 

A 62. percben Pochettino kettőt is cserélt: Son helyére érkezett Llorente, míg Sissokot Dembélé váltotta.

 

A 65. percben a sokadik United szöglet érkezett a rövidre, ezúttal azonban a kifejelt labda tökéletesen jött lövésre Valencianak, aki tizenhatos vonaláról dropból próbálkozott, kísérlete épp, hogy elkerülte a jobb felső sarkot.

 

A helyzetet követően Mourinho is változtatott, Mkhitaryan helyére a hét közben duplázó Lingard érkezett, míg a 70. percben mondhatni menetrendszerű csere érkezett a Vörös Ördögöknél: Martial érkezett Rashford helyére.

 

Egy perccel később egy Young beadást gyűjtött be a túloldalon Valencia, aki bal lábbal visszatette középre ahol Martial ollózó mozdulattal próbálta kapura lőni, de nem sikerült jól eltalálnia, majd újabb két perc elteltével saját térfélről indított támadást a United, Martial sarokkal tette a saját helyére a labdát, ahol Matic indította Lukakut, a belga lövését Lloris védte.

 

A Tottenham járatta a labdát a hazaiak térfelén, Eriksen kapta meg középen, kapura lőtt, de nem dolgoztatta meg De Geát. Két perccel később Eriksen emelte be középre, ahol Alli érkezett és bele is tudott kapni De Gea és Smalling között, de ő sem talált kaput.

 

A 79. percben Lingard oldalról adott középre Lukakunak, a belga a tizenegyespontról fejelt, a kapufa segítette ki Llorist, két perccel később viszont már semmi nem állt a Vörös Ördögök útjába: De Gea ívelt fel egy szabadrúgást, Lukaku csúsztatta meg a védelem mögé, ahol Martial érkezett és ballal ellőtte Lloris mellett a hosszú sarokba, 1-0!

 

 

A gól után egyből megpróbált rohamozni a Tottenham, de nem sikerült rögtön válaszolni, így a hazaiak építhettek a stabil védelmükre a hátralévő percekben az eredmény tartása érdekében.

 

A 90. percben Eriksen ívelhetett a kapu elé, a védelem kifejelte, majd előre vágta a labdát, Lingard a kapuig sétálhatott vele, de körélményes volt, és védője szorításában nagyon csúnyán fölé lőtt.

 

A 92. percben időhúzás jelleggel, a Tottenham végső rohamait megtörve Darmian váltotta Youngot.

 

Összességében egy kemény taktikai csatában sikerült begyűjteni a három pontot, így hazai pályán továbbra is kapott gól nélkül, 100%-os mérleggel rendelkeznek a Vörös Ördögök.

 

Premier League, 10. forduló

Manchester United 1-0 Tottenham

Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea – Bailly, Smalling, Jones – Valencia, Herrera, Matic, Young (Darmian 90+2.) – Mkhitaryan (Lingard 65.), Lukaku, Rashford (Martial 70.)

Nem használt cserék: Romero, Blind, McTominay

 

Tottenham: Lloris – Alderweireld, Dier, Vertonghen – Aurier, Winks, Sissoko (Dembélé), Davies – Eriksen, Son (Llorente 62.), Alli

Nem használt cserék: Vorm, N’Koudou, Rose, Sanchez, Trippier

 

Gólszerző: Martial 81’

 

Sárga lap: Valencia


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!